Tjen penger med Patreon

patreon youtube

Få betalt via Patreon.

Det er ikke alltid reklame alene kan finansiere bloggere, YouTubere, artister og andre som ønsker å skape noe på internett. Da er Patreon et glimrende alternativ. Patreon er en folkefinansieringsplatform tilpasset for videoskapere på YouTube, musikere og andre som skaper online innhold.

Det gjør at kunstnere og andre skapere kan få økonomisk støtte direkte fra sine fans på regelmessig basis, eller hver gang de legger ut nytt innhold, uten å være avhengig av annonseinntekter og andre typer for inntekter.

Innholdskapere setter opp en side på Patreon nettsiden, hvor brukere kan love å donere en gitt sum penger til en artist hver gang de lager et kunstverk, eventuelt sette et månedlig maksbeløp. Alternativt kan et fast månedlig beløp doneres. Man kan gi de som støtter via Patreon ekstra fordeler og tilgang til bonus innhold og så videre.

Patreon er mest brukt for YouTubere, men også musikere, tegneserie skapere, gamere og andre skapere der reklameinntekter ikke er tilstrekkelig for å finansiere produksjonskostnader.