Tjen penger som tekstforfatter

tekst

Arbeid med å skrive tekst.

Du kan tjene penger på å bli tekstforfatter, skribent eller journalist og skrive tekst til brosjyrer, hjemmesider, reklame, pressemeldinger, artikler, aviser og magasiner. Bli tekstforfatter eller skribent og tjen penger på å forfatte, transkribere, oversette og korrekturlese tekst. Les tips om tekstforfatting og hvordan du kan tjene penger på internett med å lage tekst.

En tekstforfatter eller copywriter er ofte den som bidrar med substans og innhold til et budskap som skal beskrives. Budskapet kan formidles via tekst i annonser, reklame, brosjyrer, nettsider, artikler, avtaler, bøker, manus, kundeblader og temaaviser. For å kunne tjene mye penger som tekstforfatter må du beherske norsk og eventuelt andre språk om du skal oversette tekst. Som tekstforfatter må du ha et godt ordforråd, bra språkforståelse og evne til å formulere deg slik oppdragsgiveren ønsker om du vil tjene mye penger på web.

Skrivestiler og oppdragstyper

Som tekstforfatter og skribent må du kunne tilpasse din skrivestil etter medium og format. Journalister skriver hovedsaklig tekst for å journalføre virkeligheten etter egne retningslinjer mens andre typer tekstforfattere har høyere fokus på salgsbudskap i sin tekstbehandling.

I reklamebransjen brukes tittelen tekstforfatter om den personen som utvikler kreative og velfungerende reklametekster. Tekstforfatteren kan også være ansvarlig for konseptutvikling, reklameidéer, ordlyder, slagord og vinkling på tekst og manuskripter. Du kan også tjene penger online som tekstforfatter ved å skrive artikler, oversette tekst, transkribere og ved korrekturlesing. Det er mange som også trenger å leie en tekstforfatter til tekst på nettsider.

Artikkelforfatter

Å være artikkelforfatter er en raskt voksende jobbmulighet på internett. Arbeidet som artikkelforfatter går vanligvis ut på å skrive artikler for forskjellige bedrifter og nettsider. Å være artikkelforfatter er en god mulighet til å tjene penger hjemmefra. Det finnes mange dataprogrammer du kan bruke for å gjøre arbeidet enklere, raskere og bedre.

Oversetter

Oversetting av tekst kan det være behov for i mange sammenhenger, dette gjelder særlig avtaler, reklame, nettsider og artikler. For å kunne tjene penger på web som oversetter må du beherske minst to språk godt muntlig og skriftlig.

Transkribering

Det er enkelt å tjene penger på nett og tjene penger hjemmefra ved å transkribere. Transkribering består vanligvis i å avskrive eller oversette lydfiler til skriftlig tekst i dokumentfiler. Du skal som transkribent gjøre om lydfiler og digitale opptak til tekst. Transkribering kan være både mentalt utfordrende, men det kan også være interessant og lærerikt.

Korrekturlesing

Korrekturlesing er en god inntektsmulighet på internett. Korrekturlesing dreier seg ikke bare om grammatikk og rettskriving, du kan bli bedt om å faktasjekke, vinkle, søkemotoroptimalisere og på andre måter behandle teksten. Å lese korrektur for å kvalitetskontrollere tekst bør du uansett gjøre på teksten du leverer til oppdragsgivere.

Hvordan tjene penger som tekstforfatter

Det finnes mange former for tekstforfatting og det er mange ulike metoder for å tjene penger på nett som tekstforfatter. Her en noen anbefalte nettsider som mer detaljer forklarer hvordan du kan tjene penger på web som tekstforfatter eller drive med tekstbehandling:

Real Writing Jobs

Startasecretarialservice.com

Realtranslatorjobs.com

Legit Writing Jobs

At home writing jobs

Paidonlinewritingjobs.com

Å være tekstforfatter og artikkelforfatter har mange likhetstrekk med det å skrive blogginnlegg på en blogg, enten det er privat weblogg eller en blogg for bedrifter. Se tipsene for hvordan du kan tjene penger på blogg og blogginnlegg.

Les også vår omfattende guide for hvordan du best mulig skal kunne tjene mye penger ved å arbeide hjemmefra.