Tjen penger på domenehandel

domenehandel

Kjøp og selg domener.

Du kan tjene penger på nett ved å registrere, kjøpe og selge domenenavn. Les om hvordan du kan tjene mye penger online med domenespekulasjon og domenehandel. Få tips om hvor du kan registrere, parkere, kjøpe og selge domenenavn. Du kan tjene penger på å parkere domenet og du kan tjene penger på å selge domenet online.

Spekulering i domenenavn og domenehandel har vokst til å bli en betydelig industri på verdensbasis. Mange domener registreres med tanke på videresalg med fortjeneste på et senere tidspunkt. Tilgjengeligheten for gode domenenavn blir generelt dårligere jo flere domenenavn som registreres – dermed stiger verdien på domenene over tid. Skal en bedrift ha et bestemt domene som allerede er registrert kan det fort koste mye penger å få kjøpt domeneneavnet. Er du heldig kan du selge et domenenavn for flere millioner kroner, men vanlige priser på norske domenenavn ligger vanligvis på mellom 1.000,- til 50.000,-. Domenehandel kan gjøre at du tjener mye penger på nett.

Registrere domener

Du kan i praksis registrere de aller fleste .com, .eu, .no, .info, .biz, .org o.s.v – men enkelte toppdomener kommer ved visse forutsetninger for registrering. Norske domener som .no forutsetter at du har ditt eget organisasjonsnummer, dette får du ved å kontakte Brønnøysundregistrene for å registrere et firma.

Har du fokus på domenehandel med .no-domener, husk at norske domener kun har verdi for norke foretak. Når det gjelder andre toppdomener som f.eks. under endelsen .com, .org eller .net er det åpent for alle å registrere domener, også privatpersoner. Les mer om registrering av domenenavn..

De beste virkelig gode .com domenene og de beste .no domenene er som oftest registrert og solgt for lenge siden, men om man bruker tid på å lete er det mulig å finne gode domener du kan tjene penger på. Alle domener må fornyes årlig, og det hender ofte at folk glemmer seg – og da blir domenet ledig for registrering igjen. Mange tjener gode penger på å fange opp disse domenenavnene, og selge dem for mangedobbelte summer.

Hvilke domener bør du registrere?

De beste domenene er gjerne de som har vanlige ord (populære søkeord) og fraser (populære søkefraser). Skal du finne et godt domenenavn, bør du tenke på hva folk interesserer seg for og hva folk folk søker etter på nett. Det finnes mange online verktøy for å finne populære søkeord og søkefraser i søkemotorene. Har du et domenenavn som mange søker på øker dine muligheter for å finne en kjøper og tjene penger på domenehandel.

Du kan også bruke verktøy for å finne gode domener, det beste nettbaserte verktøyet er nok FeedNamer.com.

Hvordan finne slettede domener

Domenemarkedet endres kontinuerlig og gamle domenenavn kan når som helst dukke opp på markedet. For internasjonale domener, kan du begynne med å lete etter gode domener på Justdropped.com, Expireddomains.net og Pool.com. Her kan du bl.a. abonnere på lister over slettede domener og snart tilgjengelige domener. Se også listen over anbefalte nettsider lengre ned i artikkelen. Etter å ha funnet et ledig eller slettet domenenavn kan du tjene penger på å selge domenet og/eller parkere domenet.

Tjene penger på parkerte domener

Når du eier ett eller flere domener kan du tjene penger online med å parkere domenene. Det som skjer da er at Godaddy.com, Sedo.com, Namedrive.com eller andre viser annonser og reklame på domenet, på den måten får man reklameinntekter uten å ha en nettside eller webhotell til domenet.

Hos de fleste tjenestene innen domeneparkering e kan du selv bestemme hvordan siden skal se ut og hvilke annonser som skal vises på domenet. Husk at et godt domenenavn og organiske linker til domenet er viktig for å tjene mye penger med domeneparkering.

Slik selger du ditt domene

Vanligvis tjener man mest penger ved å selge domenenavn, det finnes mange nettside for kjøp og salg og i tillegg flere auksjonssiter for domenehandel, f.eks. Sedo.com. Det er også flere nettsider som lister opp domener til salgs, også mange domeneregistrarer har egne domenemarked.

Her er en liste over abefalte nettsider som hjelper deg med å finne domener, kjøpe domener og selge domener:

NameDrive.com

Sedo.com

De som oppgir en realistisk pris på domenet vil som regel få flere henvendelser enn de som oppgir «gi bud», det er også klokt å ikke overprise domenet, da tiltrekker du deg flere potensielle kjøpere, og får du en budrunde kan prisen fort bli høy. Er du heldig og finner du rette kjøperen, ligger forholdene til rette. Om utvikler domenene til et aktivt nettsted og f.eks tjener penger på reklame – vil verdien av nettstedet vanligvis ditt øke mange ganger.

Hvordan tjene penger med domenehandel

Først og fremst bør du finne er domeneregistrar som har rimelige domenenavn, sjekk gjerne denne listen over billige webhotell. Det er ofte vanskelig å verdifastsette et domenenavn, men det er enkelte nettsider som estimerer verdi basert på antall linker og estimater av trafikk. Men som hovedregel er verdien av domenet den prisen andre er villig til å betale for det.

Følg tipsene på denne siden for hvilke domener du kan registrere, hvordan du finner slettede domener, hvordan tjene penger på parkerte domener og selge dine domener. Tipsene på denne siden forklarer hvordan du kan tjene penger online på domenehandel.