Tjen penger på fotografering

fotograf
Selg dine bilder på nett.

Du kan tjene penger online på fotografering og å selge dine bilder over internett. Har du et kamera kan du ta bilder som andre vil kjøpe og tjene penger på bildesalg.

Salg av bilder på nett er en stor industri fordi det er et stadig behov etter bilder for å produsere nettsider, bøker, brosjyrer, reklame, annonser og andre formål.

Ved å ta fotografier og legge bildene ut for salg på web kan man tjene ekstra penger hver gang noen kjøper og laster ned ditt bilde.

Tjen penger på å selge bilder

Salg av bilder over internett er en gigantisk industri, mange tjener mye penger ved å selge stock photo bilder og royalty free stock photos, du kan også begynne å tjene penger ved å ta enkle fotografier og legge disse ut for salg. Men hvordan kan du tjene penger på å selge bilder? Prinsippet er ganske enkelt: ta noen bilder, last opp fotografiene på stock photo hjemmesider og du får betalt for antall nedlastninger. Illustrasjonsbilder, situasjonsbilder, stemningsbilder og naturbilder er alltid ettersøkte på nettet.

Nesten alle har et kamera med god oppløsning og har en viss trening i å være fotograf. Populære bilder kan bli en svært god inntektskilde, men du bør enten ha et foto i en populær kategori eller et unikt bilde om du skal tjene mye penger.

Ta bilder og tjen penger på fotografering

Du trenger ikke være en profesjonell fotograf for å tjene penger på bilder via internett. Ta frem kameraet ditt, legg en plan for motiver og begynn med å ta bilder av steder, gjenstander, samlingspunkter, bygninger, natur, dyr, kultur og andre relevante motiver.

Det viktigste er at du tenker kommersielt når du velger motiver, du bør helst ta bilder som kan brukes for flest mulig aviser, nettsider og brosjyrer. Bildekvaliteten behøver ikke være topp om motivet er populært.

Hvor mye kan du tjene på bildesalg?

Ett fotografi kan lastes ned tusenvis av ganger, og du vil tjene penger hver eneste gang noen laster ned ditt foto fra en stock photography webside. Nøkkelen til suksess med å tjene penger på salg av fotografier på nettet er å forstå hvilke bilder det er som blir mest kjøpt. Når du får erfaring med fotosalg og hvilke bildemotiver som er kommersielle, kan du tjene mye penger på bildesalg.

Her er noen nettsider som forklarer hvordan du kan tjene penger på salg av fotografier:

Man kan f.eks. tjene $2 for en nedlastning av et bilde, tar du f.eks. 100 flotte bilder som lastes ned en gang hver daglig kan du tjene $200 hver dag. Det er en inntekt på bildesalg på rundt 4.000,- kr. i måneden for disse bildene. Slik kan du fortsette å ta flere bilder og bygge passive inntekter ved at du kontinuerlig tjener penger på bildene dine, dag etter dag, selv om du ikke arbeider med fotografering daglig.

Her kan du selge dine bilder

Det finnes mange online bildebyråer og nettsider som selger fotografier online. Her er en liste med anbefalte stock photo nettsider som kan selge dine foto:

Det finnes flere slike royalty free stoch photos bildebaser på nettet der du kan omsette dine fotografier, men listen over er de ledende du bør satse på. Du kan også dele dine bilder og tjene penger med Pinterest.com.

Du kan også tjene penger på fotografering ved å selge dine bilder på web via din egen nettside og annen markedsføring på internett.