Tjen penger på hobby og kunst

kunst kobby
Arbeid med kunst og hobby.

Du kan tjene mye penger online på hobby og kunst ved å selge håndarbeid, hobbygjenstander samt kunstgjenstander og brukskunst. Les om hvordan du kan tjene penger på nett med sying, keramikk, hekling, trearbeid, tegninger, strikking, malerier, smykker og annet du lager i fritiden din.

Nesten alle typer kunst og håndarbeider kan selges på internett og det er mange som tjener mye penger på sin hobby eller kunstneriske talenter. Etterspørselen etter unike håndarbeidsprodukter og fine kunstgjenstander på internett er stor og prisene kan være høye. Det finnes mange muligheter til å tjene penger på kunst og hobby online, les tipsene om hvilke ting du kan lage selv og hvordan du kan tjene penger på nettet.

Hvilke gjenstander du kan selge online

Hobbygjenstander som er vanskelig eller tidkrevende å lage er det alltid etterspørsel etter. F.eks. er håndlagede trearbeider populære og gir gode muligheter til å tjene penger på web. Kan du hekle, sy, strikke eller brodere? Håndlagd tekstil som f.eks. klær gir en god mulighet til å tjene penger på hobby, slike produkter populære og egner seg også godt for salg via internett.

Kunstgjenstander som tegninger, malerier, vannmalerier og lignende er svært egnet til å selge over internett, det samme er små håndarbeider som f.eks. vesker og smykker. Keramikk håndarbeid i form av skulpturer, vaser og lignende er andre muligheter selv om gjenstandene må sendes via posten. Nesten alle typer håndarbeid gir muligheten til å tjene penger online på hobby.

Valg av produkter og fastsetting av pris

Du må beregne en pris på kunstgjenstandene og håndarbeidet du skal selge, det er ofte klokt å kontrollere hva andre tar for lignende produkter før du vurderer realistiske priser og lønnsomheten i et produkt. Det kan være vanskelig å sette pris på kunst og hobbyarbeid, men så lenge målet er å tjene penger på hobbyartikler må du vurdere flere forhold før du fastsetter prisen.

Du må først og fremst beregne kostander og tidsbruk på et produkt. Prisen må være høy nok til å dekke inn kostnadene i tillegg til at du skal tjene penger på tiden du bruker på å lage kunsten eller hobbgjenstandene. Om din kunst eller dine håndarbeider har en særlig kvalitet kan du ta ekstra betalt for det – men du må huske å kommunisere hvorfor prisen er høyere enn hos konkurrentene.

Hvordan selge kunst og håndarbeid online

Muligheten til å tjene mye penger på kunst og eget håndarbeid vil være større dersom du bruker tid på forarbeid og planlegging. Selv om du har et unikt produkt, må potensielle kunder kunne finne det for at du skal tjene penger på hobby og kunst online. Du kan f.eks. selge hobby- og kunstgjenstander gjennom blogging, Facebook, Twitter og Linkedin. Om du selger dine gjenstander på internett via nettsider som eBay, QXL, Finn.no og Amazon, vil det være mye annet håndarbeid å konkurrere med. Dermed er presentasjonen av ditt produkt i form av velskrevne tekster og gode bilder avgjørende for om du vil lykkes med å tjene penger på hobby og kunst på internett.

Du vil trenge et velklingende produktnavn, gode salgstekster og profesjonelle bilder, dette gjør at kjøpelysten og sannsynligheten for å selge øker. Salgstekster bør f.eks. inneholde hvilke råmaterialer eller teknikker som er brukt. Du vil trenge å åpne en gratis konto på eBay el.lign, for å selge gjennom nettsiden, du vil normalt også trenge en PayPal konto for online betalingsformidling.

Selg håndarbeid, hobby og kunst online

Du må selge håndarbeidet eller kunsten din på internett om du skal tjene ekstra penger på web. På internett eksisterer det heldigvis massevis av gode muligheter til å tjene penger på kunst, hobby og håndarbeid. Her er noen nettsider som vil hjelpe deg med å tjene penger på håndarbeid, hobby og kunst på nett.

Les også tips om hvordan du kan tjene penger online på Amazon og tjene penger på eBbay. Din finner også andre relevante liner på Lenkeguiden.