Tjen penger på blogging

blogging

Du kan tjene penger på blogging.

Vil du tjene penger på bloggen din? Les tips om blogger, annonser på bloggen, reklameinntekter med blogg og hvordan du kan tjene penger online med blogging. De fleste bloggerne ønsker å tjene penger på bloggen sin, men ikke alle bloggere vet nøyaktig hvordan de kan tjene penger online med sin blogg.

Alle som skal starte en blogg eller har en blogg har et stort inntekstspotensiale. Ønsker du en ekstrainntekt uten at utseendet på bloggen blir dårlig, går utover brukervennligheten på bloggen, eller at bloggen er overlesset med reklame finnes de mange alternativ på nettet.

Det finnes mye informasjon om hvordan man kan tjene mye penger på å blogge, men husk at rådene kan komme fra bloggere som tjener lite eller ingen penger i det hele tatt på bloggen sin. Les tipsene under for hvordan du kan tjene penger på internett.

Hvordan tjene penger på blogging

Blogger som BedriftsGuiden.no blogg, Gunnar Andreassen blogg, Lenkgeguiden blogg og Bedriftsbasen blogg selger bloggposter, bloggomtale og blogglinker i bloggene.

Du kan kjøpe bloggomtale i disse, flere andre norske blogger og annen online omtale her.

Men hvordan kan også du tjene penger på blogging? Først og fremst må du beherske norsk og bør du ha et emne du synes det er motiverende å skrive om. Du må også prøve å planlegge hvor mye tid du skal bruke på blogging og når eller hvor mye penger du skal tjene på bloggen.

Å være blogger minner mye om å være journalist, kommentator, skribent eller tekstforfatter. Les mer om hvordan du kan tjene penger på internett som tekstforfatter.

For å få reklameinntekter med annonsesalg og annonser på bloggen må du ha en godt besøkt blogg og aller helst et eget domene og webhotell. De fleste bloggene i verden kjører WordPress som er en gratis publiseringsløsning for blogger og nettsider.

Blogg RSS

Alle blogger har RSS syndikering tilgjengelig. Dette gjør at du bl.a. kan la nyhetstjenester publisere dine bloggposter og dermed få flere lesere på bloggen.

Som blogger bør du bygge relasjoner til andre bloggere innen ditt emne. Prøv gjerne å samarbeide med andre bloggere for å hjelpe hverandre utvide lesergruppen. Dette gir deg som blogger og din blogg synlighet der andre blogglesere er. Flere lesere på din blogg betyr at du tjener mer penger på bloggen din.

Selg bloggposter

Alle bedrifter ønsker positiv omtale, særlig når bedriftene lanserer et nytt produkt. Her lønner det seg å holde seg til reklame for solide varemerker eller annonsører slik at du unngår å ikke få betalt. Husk å tilby dette på bloggen din.

Selg tekstlinker

Du kan ha en link på din blogg der du har annonseprisene og ber annonsører ta kontakt for å kjøpe reklame på bloggen din. Husk å ikke overvurdere verdien av en link fra din blogg. Verdien avhenger bl.a. av Google pagerank, trafikk og plassering.

Selg bannerannonser

Det finnes mange plugins for annonseadministrasjon i blogger som bruker WordPress. Sjekk på nettet før du velger et WordPress plugin som passer din blogg. Du bør helst ha god trafikk på din blogg før du tilbyr bannerannonser. Men du kan også tjene penger på banner annonser via f.eks. AdSupply.

Tjen penger på affiliateprogram

Det finnes mange affiliatenettverk som tilbyr et stort utvalg av affiliateprogram som gjør det enkelt å tjene penger på bloggen. Les mer om hvordan du kan tjene penger på web med affiliate-programmer.

Blogg nyhetsbrev

Det lønner seg å tilby lesere flere måter å lese bloggen din på, nyhetsbrev er er kjent metode for å få flere lesere til bloggen. Du kan også få reklameinntekter via nyhetsbrevene dine. Programmet som er mest brukt internasjonalt for e-mail nyhetsbrev er Aweber.com.

Det kan likevel være fordeler med å velge en norskspråklig løsning for e-post markedsføring. Norges ledende innen nyhetsbrev design og distribusjon er Makenewsmail.no.

Det er også mange muligheter for å få inntekter fra å lage og designe egne nyhetsbrev. Les mer om hvordan du kan tjene penger på nett med nyhetsbrev.

Det er også mange andre nettsider som kan hjelpe deg å tjene penger på blogging. Her er en liste med anbefalte nettsider:

SponsoredReviews.com

Blogsuccess.com

Blogging Cash System

Easyblogaffiliate.com

Underground Blogging Secrets

Shoe-In Money

For flere råd om design av din blogg, les tips om webdesign. Det kan lønne seg å få hjelp av webdesignere om din blogg får mange lesere.

For at bloggen din skal få mange lesere kan det hende du må bruke litt tid og penger på å promotere bloggen din på internett. Les tipsene for effektiv og rimelig markedsføring på nett.