Hvordan kan du øke inntekten som grunder?

Mange velger å se seg om etter mange mindre inntektskilder, i stedet for en stor. Dette er spesielt vanlig som grunder, hvor en har mange baller i luften. Det å opparbeide seg en stor inntektskilde som grunder kan ta tid, og dermed kan flere små være en god vei å gå. Du har da også bedre sikkerhet, om en av kildene ikke skulle levere lenger. Om alt står og faller på en inntektskilde, kan det være mye mer risikofylt.

Dette avhenger selvfølgelig av hvilken bransje du er i. I år fikk vi se hvor sensitiv noen bransjer kan være, om krisen oppstår. Blant annet var det reisenæringen som fikk seg et slag i 2020. Reisebloggere eller andre i reise-industrien fikk plutselig svært utfordrende å redde forretningen. Flere gikk dessverre konkurs, mens andre fant nye veier å gå.

Selv om visse grupper i samferdsel, fikk det vanskelig, har andre blomstret. For flyindustrien var 2020 det tøffeste året noen gang. Plutselig var alle tvunget tikl å holde seg hjemme, og reiser var kun tillat om det var høyst nødvendig. I visse perioder var land helt strengt, for både inn og utfart. Dette var en situasjon som var helt ny for oss alle, og det å se alternativer ble viktig.

Når du driver et firma selv, er du mye mer sårbar for slike påvirkninger. Om en inntekts-strøm går tapt, har du ikke noen garantier for hvordan måneden vil gå. Det at du er uten garantier, har både fordeler og ulemper. Fordelen er at når det går bra, så tjener du godt selv, men ulempen kommer i tøffere tider. Vi skal se litt nærmere på ulike inntektskilder, som vil gjøre oss litt sikrere.

Affiliate markedsføring

Å benytte seg av affiliate markedsføring, er noe som er mer og mer vanlig. Dette er en fin måte for firmaer å få eksponering, og for deg å tjene noen ekstra kroner. Med denne typen markedsføring får du betalt per klikk, dine lesere utfører. Lenkene til det de vil reklamere for, kan du flette inn i tekster, eller fokusere en hel artikkel rundt.

Om du ser hvordan andre gjør dette kan du lære mye. På den kjente nettsiden SpillGuide.com, kan du få mye inspirasjon. Ved å studere andre, kan du lære hvordan du gjør det mest mulig naturlig. Det er viktig at teksten fortsatt har flyt, og ikke virker unaturlig. Øvelse gjør mester, og før du vet ordet av det er du ekspert på området.  

Selg eksponering

Om du allerede har en plattform, kan det å selge annonsering til firmaer være en ide. Om du har en webside eller bloggplattform med mange lesere, kan du være sikker på at det finnes firmaer som vil annonsere. Om dette er aktører som er relevante for dine lesere, kan du tjene ekstra godt på disse. Det enkleste er å ta kontakt med eventuelle firmaer, og diskuter muligheter med dem.

Hvilke priser du skal legge deg på, avhenger av ulike faktorer. Hvor mange lesere du har, og hvor stort firmaet som selger til, er viktig i denne vurderingen. Det kan være lurt å tilby ulike pakkeløsninger, hvor en er rimeligst, en litt dyrere og en i en enda høyere prisklasse.

Start en YouTube-kanal

En inntektskilde mange har benyttet seg av de senere år, er å ha en YouTube-kanal. Før i tiden var det riktignok lettere å tjene penger på dette, enn det er nå. Det betyr ikke at det er umulig. Stadig nye YouTubere kommer på markedet, og lykkes når materialet er bra. Det å ha god kvalitet på bilde og lyd er et must.

Om du har et klart og tydelig tema på kanalen din, samt leverer verdi til dine følgere, er det store sjanser at du får en ny inntekt. I skrivende stund må du ha 1000 følgere, før du begynner å tjene penger på kanalen din. Det burde være fullt mulig, om du står på og ikke gir opp for fort. Som med alt annet, må vi være tålmodig når vi starter med noe nytt.

Selg kurs

Kurs er noe som blir mer og mer populært. Folk liker tanken på å sitte i sin egen stue, mens de tilegner seg ny kunnskap. Sannsynligheten er stor for at du har noe spennende å lære bort. Tenk over hva du kan mye om, og hva andre kunne hatt verdi av å lære. Enten du er gitarlærer, markedsfører eller frisør, er det uendelige muligheter for hva du kan lære bort.

Ved å lage disse kursene på nett, trenger du kun å holde hvert kurs en gang. Etterpå kan de selges i mange år fremover, og en god inntekts-kilde kan være sikret. Ved å være kreativ, kan du også gjøre kurset til en morsom opplevelse for deltagerne.

Om du er grunder, kan det være lurt å vurdere disse eller andre ekstrainntekter. Vi håper at du skal ha en jevn strøm av penger inn på konto, og kose deg med jobben du gjør. Å være entreprenør kan være utfordrende, men det er verdt det!