Tjen penger på online kurs

Det å selge kunnskap er mer populært enn noen gang. Kunnskap du tar som en selvfølge, kan komme til å være gull for andre. Kurs er allerede en million-industri og hva du kan selge, finnes det ingen grenser for. Så lenge det finnes noen som vil lære det du kan, ja det kan det selges. Det å satse i en smalere nisje, vil også sørge for at du lettere blir sett på som ekspert på et du gjør.

For å tenke nisje, må du ofte smale ned produktet flere ganger. La oss si at du underviser yoga. Å prøve å selge yogakurs til alle, kan kanskje fungere. Sjansen er allikevel større for at kurset vil bli mer populært om det heter yoga for gravide, eller yoga for nakkesmerter. Det vil da også være adskillig lettere å nå akkurat de kundene du er på jakt etter.

Det å ha kunnskap om det du selger er viktig. Du trenger allikevel ikke å være mange hakk foran kurstageren. Det at du er fersk kan faktisk være en fordel, siden du da har begynner-utfordringene friskt i minne. Allikevel er det viktig at vi leser oss opp. Om du driver med interiør og bygg, kan bygg magasin Norge, være et fint sted å starte. Det å øke kunnskapen er aldri feil.

Ta en titt på din nisje, og bestem deg hvor det vil være best å lære mer. Kanskje kan youtube være til god hjelp, eller kanskje du trenger å også investere i noen online kurs, for å lære mer om det du vil lære bort. Kanskje har du også bøker, eller magasiner som kan minne deg på viktige poenger.

Livet med eget firma

Se for deg en hverdag hvor du står opp hver dag, og jobber med ditt eget nye firma. For mange er det den ultimate drømmen, og noe de er villige til å investere mye tid i å oppnå. Det må likevel poengteres at det ikke bare er rosenrødt og drive for deg selv. Du må være flink til å ta deg selv i ørene, og faktisk få ting gjort. Hvis ikke blir det lett utsatt, og ender med å ikke bli noe av.

For å lage et online kurs, er det å ha en datamaskin en nødvendighet. Du bør sjekke at Mac-Antivirus.no, er installert på denne. Det er viktig å ha på plass, for å unngå virus på maskinen din. Tenk bare selv om lager en masse innhold til kurset ditt, og får et virus som sletter alt. Det å lage kurs er tidkrevende, og vi vil ikke risikere å miste noe av arbeidet.

Før du begynner å tjene penger på kursene dine, er det viktig at du registrerer firmaet ditt i Brønnøysund. Du bør også lære deg hvilke rettigheter og plikter du har med eget firma. Det finnes ulike selskapsformer du kan drive. For de fleste passer et enkeltmannsforetak best i begynnelsen, med dette er noe du kan vurderes selv.  

Når alt dette er på plass er det på tide å begynne å filme videoene dine. Du kan selvfølgelig lage et kurs som kun består av lydfiler, men video er absolutt det som selger best. Dine kunder vil se deg, og bli kjent med deg. Det å se på en video er også adskillig mer engasjerende. Hvordan du gjør det skal vi se litt nærmere på nå.

Film kursene dine

Etter at du har satt opp en plan for hvordan ditt kurs skal se ut, er det klart for å filme. Når du bygger opp planen, bør du se for deg hvordan kurset skal ta kurstageren gjennom all kunnskapen som er nødvendig. Pass på å ikke lag unødvendig lange videoer, men hold poenget kort og konsist. Gjør det informativt og lærerikt, samtidig morsomt å følge.

Når du skal lage videoer er det viktig å sørge for at bakgrunnen er ryddig og fin. Vær bevisst på at det ikke finnes noe rot i bakgrunnen. En lys vegg er alltids fint. En annen ide er at du sitter ved et ryddig skrivebord, og underviser studentene derfra. En bakgrunn som passer med det du underviser er det beste.

Det neste du må tenke på er lyset. Om belysningen er dårlig, blir kurset ditt fort mindre interessant. Kurstageren skal kunne se klart og tydelig hva som foregår.  Sørg også for at du har en god lyskilde foran deg, og unngår uflatterende skygger i ansiktet. Disse kan fort få deg til å se trøtt og uopplagt ut.

Så, hvordan føles det? Er du klar for å sette dine kurskunnskaper ut i livet? Om du har klart for deg hva det er du vil skape, er det ingenting som stopper deg. Ikke noen annet enn deg selv i hvert fall! Vi håper å se dine nye kurs publisert på nett snart! Lykke til!