Webdesign tips og webdesignere

webdesign

Bra webdesign er viktig.

Folk handler mer og mer på nettbutikker i Norge, nordmenn kjøper til og med sommerdekk i nettbutikker. Om du skal ha blogg, nettside eller en nettbutikk trenger du webdesign for å få hjemmesiden din online.

Om du ikke selv kan webdesign kan dyktige webdesignere hjelpe deg med rimelig webdesign for å lage en flott nettside.

Det kan være svært tidkrevende og forutsette endel forkunnskaper for å designe en hjemmeside, men heldigvis finnes det publiseringsløsninger, designtemplater (webdesign oppsett og maler) og gode webdesignere som kan hjelpe.

Men før vi kommer til tips om valg av publiseringsløsninger, webdesign og gode webdesignere, er det flere ting du trenger til hjemmesiden din;

Hva du trenger til nettsiden din

Domenenavn

Webhotell

Tekstinnhold

Bildeinnhold

Publiseringsløsning

Domenenavn er nettadressen nettsiden din bruker, som f.eks. Tjenpengeronline.no. Webhotell er en tjeneste du trenger for å lagre og å gjøre nettsidene dine tilgjengelig over nettet. Her er en liste over selskaper der du kan registrere domener.

Det er vanligst å bruke samme domeneregistrar som leverandør av webhotell. Her er en oversikt over rangerte webhotell som leverer rimeligste webhosting.

Vær oppmerksom på at teksten på en hjemmeside har andre regler enn tekst i en skolestil eller avis, årsaken er at det er andre prinsipper som gjelder for brukervennlighet ved lesning på skjerm. Husk også at du trenger bilder til nettsiden din, bilder på en hjemmeside er veldig viktig fordi den gir brukerne positive eller negative assosiasjoner om hjemmesiden din.

Publiseringsløsningen kalles ofte CMS (Content Management System) og er softwaren som publiserer og drifter funskjonene på nettsiden din. Mange webdesignere anbefaler gjerne dyre publiseringsløsninger, men den mest brukte og populære publiseringsløpsningen som passer de fleste heter WordPress og er gratis. Et annet godt CMS alternativ er Joomla.

Etter å ha funnet et domenenavn, fått webhosting, laget tekst- og bildeinnhold og valgt en publiseringsløsning trenger du webdesign. Valget er da som regel å enten kjøpe et ferdig design templat eller bruke en webdesigner. Om du trenger en header til din blogg eller logo til din nettside kan FontDaddy.com være nyttig.

Nettside templater

Det er vanskelig å lage et godt design selv, men lett å kjøpe webdesign oppsett og bruke et webdesign som profesjonelle webdesignere har laget. De designtemplatene (webdesign maler til hjemmesiden) som er tilgjengelige på nettet er vanligvis også svært billige. Det er en often en klok avgjørelse å kjøpe webdesign templates, du betaler kun for designfilene, alt du trenger å tenke på er innholdet (tekst og bilder).

Webside templater

Her er de beste nettsidene for webside templater og themes:

Minisitebolt.com

Landing Page Templates

Themeforest.net

Niche Site Templates

WordPress landing page templates

Minisitebulls.com

Squeezepageinstant.com

MarketTheme.com

Shoe-In Money

Om du trenger bistand fra webdesignere for hele eller deler av webdesign oppdraget finnes det en rekke dyktige og rimelige norske og utenlandske webdesignere som kan hjelpe.

Anbefalte webdesignere

Her er en liste over noen ledende webdesignere som kan anbefales:

EyeQ webdesign

Oslo Webdesign

Rimeligwebdesign.no

Gunnar Andreassen

God Webdesign

Bronson Dunbar

Kanskje foretrekker du en lokal webdesigner du kan møte og diskutere webdesign med? Det finnes i tillegg en rekke andre dyktige webdesignere rundt om i Norge, søk og finn flere webdesignere på BedriftsGuiden.no, Bedriftsbasen eller Lenkeguiden.