Billig webhosting og webhotell

hosting

Rimelige webservere.

Du trenger webhosting eller et webhotell til nettsiden. Les om billige webhotell og hvilke av webhotellene som har den billigste webhostingen.

Når man registrerer et domene til nettsiden sin bestiller man samtidig også webhotell. Men hvem av domene registrarene har billigst webhotell?

Sjekk prisene hos ulike leverandører av webhotell for å finne billig webhotell og domene.

Her er en oversikt med gode tips som lar deg registrere domener rimelig og skaffer deg billig webhotell med rimelig webhosting.

Hva er et webhotell?

Webhoster tilbyr ikke bare webservere, men også registrering av domener. En webhotelltilbyder hoster ditt nettsted på en server som er tilknyttet internett. Dermed kan alle med tilgang til web og klikker inn på ditt domene oppleve ditt nettsted. Webhotellet har vanligvis svært stor båndbredde fordi de har flere tusen nettsteder fordelt på mange servere. Bedrifter med hjemmesider leier webhotell eller serverplass for å få nettstedet ut på nettet. Det er flere hundre norske tilbydere av demeneregistrering, webhosting og webhotell, mange har gode priser. Men det er også andre momenter du bør vurdere:

Oppetid

Vær oppmerksom på at du også må vurdere servernes oppetid (hvor mange prosent åpningstid hostingselskapet kan garantere). Oppetiden bør minst være 99,5%.

Lagringsplass

De fleste nettsteder trenger mindre enn 40 MB lagringsplass. Det er med andre ord som regel bortkastet å bestille svære webhotell.

Support

Service kan i kritiske situasjoner være helt avgjørende. Her kan det lønne seg å teste responstiden hos webhotellenes supportsider.

Trafikk (båndbredde)

Båndbredde er veldig avhengig av antall besøkende og hvor mange datakrevende elementer det er på nettstedet. De fleste nettsteder trenger ikke mer enn 3GB båndbredde per måned.

Webhotell typer

Det er også flere typer webhotell. De vanligste er delt webhotell (shared web hosting) som er den vanligste formen for webhotell, og Virtual Private Server (VPS) hosting som er praktisk om du trenger kontroll over ditt webhotell, men ikke har ressursene til en dedikert server. Til slutt kan du velge dedikert webhotell (dedicated webhosting) noe som stort sett bare landets store nettsider trenger.

Billigste webhotell

Er du på jakt etter å registrere et nettnavn og en billig webhost med god kvalitet? Her er listen over de billigste webhostene og beste webhotellene:

Merk at det er forskjell på om nettsiden henvender seg til norske eller utenlandske brukere, da serverene er i forskjellige land. Sjekk også denne listen med billige webhotell med wehostens support og evt. annen omtale og rangeringer av billige webhotell.

Når du har fått deg domenenavn og webhotell er neste steg design av hjemmesiden eller nettbutikken. Les våre tips om webdesign og webdesignere.