Slik tjener du penger på bloggen din

Har du allerede en blogg, eller sitter med en god ide som kommer til å tiltrekke seg mange lesere på nett? Affiliate marketing har lenge vært en god inntektskilde for mange bloggere som ikke krever noe kapital for å komme i gang med. Vi skal gå gjennom hva du må gjøre for å komme i gang med å tjene penger på bloggen din, og hvilke fallgruver du må unngå.

Velg riktig produkt for din blogg

Det som er så utrolig greit med affiliate marketing på nett, er at du verken trenger å stå for lagerbeholdning eller å sende produktene. Men et av de viktigste tingene du bør tenke over er hvilke produkter du ønsker å promotere på din nettside. Om du for eksempel skriver en blogg om fotball, så prøv å finne produkter som er relevant for denne type innhold. Dette kan for eksempel være et firma som lager effekter som t-skjorter og drakter til fotballag, eller selger sportsutstyr på nett som trenger affilierte nettsider for å markedsføre sine produkter.

En enkel plass å starte med affiliate markedsføring er Amazon, som har stort sett alt av produkter mellom himmel og jord. Brukere legger ofte igjen anmeldelser om de er fornøyd med produktene de kjøper på Amazon eller ikke. Det er også viktig å ta hensyn til slike anmeldelser når du skal finne noe å promotere, ellers kommer kunder sjeldent tilbake om de ikke er fornøyd med varen du reklamerer for. 

Om du ikke er så interessert i å selge produkter men heller vil skrive om tjenester som casino på nett, VPN løsninger eller forbrukslån, er dette også veldig innbringende konsepter å affiliere seg med.

Hvordan tjene penger som affiliate?

Som nevnt tidligere står du ikke ansvarlig for verken levering eller lagerbeholdning av produkter når du selger som en affiliate av en nettbutikk- Så hvordan tjener du penger dette? 

Når du registrerer deg som affiliate av en nettbutikk eller en tjeneste på nett, så får du en sporingslink som du skal plassere på din blogg i eventuelt tekster eller reklamebannere. Når en besøkende på din nettside klikker på denne linken, så blir dette registrert av nettbutikken slik at du kan få en provisjon av det kunden eventuelt kjøper. Når handelen er i boks er det nettbutikken som har ansvaret for å sende produktet, og følge opp kunden slik at de får det de bestiller. Du trenger altså ikke å bekymre deg for å bruke masse timer på kundeservice. 

Det er mange internett guruer på Youtube og andre sosiale medier som lover gull og grønne skoger når du skriver din egen blogg og promoterer produkter fra diverse nettbutikker på nett… men slik er det dessverre ikke. Du må eksperimentere med flere forskjellige produkter og lenketekster som får folk interessert nok til å klikke seg inn på nettbutikken. 

Linken sporer først og fremst IP adressen til den som klikker på linken. Handler denne personen i nettbutikken du promoterer, så får du provisjon på alle varer denne personen betaler for. Denne informasjonskapselen som kunden legger igjen etter at de besøker nettbutikken er også gyldig i en viss tidsperiode fremover. Slik at om kunden kommer tilbake til nettbutikken etter 14 dager og har bestemt seg for å handle, så kan du fortsatt få provisjoner for salget.