Tjen penger ved å slutte å robbe deg selv

Nordmenn tjener som aldri før. Samtidig sløses det som aldrig før. 

Ca. 50 prosent av de under 30 år blir av med lønningen lenge før neste lønning. Nordmenn har over 76 milliarder i kredittkortgjeld og betaler en rente på over 26 prosent på den dyre gjelden. Så, for å ikke lenger måtte leve fra hånd til munn den siste uka før lønning, eller å endelig få råd til en skikkelig belønning, skal vi her gi noen råd om hvordan du kan tjene penger ved rett og slett å slutte å robbe din egen konto om og om igjen!

Kvitt deg med dyr gjeld

Har man – som mange andre – bygget på seg dyr kredittkortgjeld kan de månedlige rentekostnadene bli en byrde og da gjelder det å handle raskt. En metode som brukes mer og mer er refinansiering av gjeld. Med hjelp av Kredittkort360.com kan man finne et kredittkort med lav rente. Men dette nye kredittkortet kan man innfri sine dyrere kredittkort. Avhengig av størrelsen på gjelden kan det dreie seg om en besparelse på tusenvis av kroner, rett og slett ved å  forminske rentekostnadene og erstatte dyre kredittkort med kredittkort med lavest rente.

Sett opp et budsjett

Et kanskje kjedelig, men veldig effektivt råd, er å sette opp et budsjett. Logg inn i nettbanken, og se hva pengene har gått det siste året. Hva bruker du penger på? Hvor kan du bruke mindre? Hvor mye kan du bruke for å nå målet? Sett deretter opp et budsjett som dekker utgifter som bolig, transport, matvarer, klær, sparing, gjeld, osv., og kontrollsjekk månedlig om du ligger innenfor dine egne mål.

Spar på strømmen

Denne rekordvarme sommeren, kan gi oss en rekordlav strømregning. De lange og lyse dagene gir oss mulighet til å holde lysene av helt til kvelden. Det er heller ikke nødvendig å belyse rom man ikke befinner seg i, så husk å skru av lyset når du forlater rommet. Sommerens varme sparer oss også for det dyre strømforbruket som kommer med oppvarming. Når det gjelder nedkjøling, finnes det også grep man kan gjøre. Fryseren, for eksempel, er et av de husholdningsapparatene som drar mest strøm. Ved å avrime/tine fryseren et par ganger i året, rengjøre bak ved kjøleaggregatet, ikke ha fryseren kjøligere enn -18 °C og å holde fryseren full av mat, krever fryseren mindre strøm for å holde seg kald.

Alltid beredt med meal prep

Av og til er tiden for knapp når det kommer til å spise frokost, smøre med seg lunsj og lage middag. Da blir det ofte lettere, men mye dyrere, å kjøpe noe ute. Ved å sette av for eksempel søndagen til å forberede måltider for resten av uka, kan dette spare deg for både tid og penger. Å forberede hele ukens måltider, forbeholder også at man har handlet inn alle varene man trenger. Dermed sparer man enda mer penger, da det er lettere å holde seg til budsjett når man foretar en ukeshandel. Husk også å skrive en handleliste og spis litt før du drar på butikken, ettersom det gjør det lettere å unngå impulskjøp.

Vær litt opportunistisk

Bruker du ekstra penger på den morgenkaffen på vei til jobb, noen snusbokser i uka, sjokolade på kiosken eller et par tre øl på byen i helga? Er du medlem i et eller flere trenings klubber, men trener knapt? Finn ut når du robber deg selv, og se om du klarer å la være, eller i det minste dra ned på visse utgifter for en større gulrot, som en sydenferie. Hvis du for eksempel klarer å kutte ned med bare 50 kroner om dagen, vil dette summere opp til hele 18.250 kroner i løpet av året;  eller en fin ferie med din partner eller venn.