Paypal lanserer finansieringsplattfo

Trenger du en kickstart på prosjektet? Paypals versjon av folkefinansierings-plattformen GoFundMe skal hete Generosity Network. 

PayPals Generosity Network vil la brukerne lage tilpassede, personlige innsamlingsaksjoner, akkurat som på GoFundMe, som i årevis har bidratt til innsamlingsaksjoner for nødhjelp, sportsaktiviteter, utdannelse, samfunnsprosjekter, kjæledyr og alt annet mellom himmel og jord.

Årsaken til at Paypal nå så generøst skal hjelpe folk med finansieringen er temmelig åpenbar. Over 150 millioner givere har donert 10 milliarder dollar til to millioner prosjekter hos GoFundMe. Nå vil Paypal ha sin del av kaken.

Enkelt å starte en innsamling

Tanken bak Generosity Network er først og fremst at nye og gamle kunder skal innhente donasjoner fra mange millioner av brukere i PayPals nettverk. Dernest at det skal være en enkel og sikker måte å skaffe penger på til nær sagt et hvilket som helst prosjekt, vel og merke hvis det tilfredsstiller noen kriterier. For å opprette en kampanje må kontoen din med PayPal ha god anseelse, og du kan bli bedt om å bekrefte identiteten din. Du kan bare ha én kampanje per konto til enhver tid. 

Du kan samle inn maksimalt 200 000 kroner over en 30-dagers periode, som er hvor lenge en kampanje forblir åpen. Foruten å åpne kampanjer for deg selv, kan du også starte kampanjer for å støtte små bedrifter, venner eller annen veldedighet. Kampanjer er enkle å lage og krever bare at man går gjennom noen få trinn på PayPal-siden. Donasjoner blir satt inn på arrangørens PayPal-konto, og kan deretter distribueres videre. 

Det er foreløpig usikkert når PayPal-tjenesten blir tilgjengelig for norske og nordiske brukere, men hvis det går samme veien som for GoFundMe vil det ikke ta lang tid. GoFundMe gjorde det raskt mulig for brukere i Norge, Sverige, Danmark og Finland å ta i bruk tjenesten til å samlet inn penger. GoFundMe har også operasjoner i Spania, Frankrike, Tyskland og Storbritannia. Nettsteder som er opptatt av hvordan man kan innhente kapital, som lainaverkko.fi har alltid øynene åpne for slike nye og kreative løsninger. 

Store behov

Det er uendelig mange ting man kan samle inn penger til. Hva med å få litt hjelp til å ta førerkortet? I Norge er det så dyrt at mange unge uansett trenger hjelp fra foreldre eller må skaffe seg inntekter fra en ekstrajobb. Kanskje har du møtt drømmekvinnen eller mannen, og trenger penger til et storslagent bryllup? Hvis du ikke vinner pengene på counterstrikebetting.net kan du kanskje få noen generøse PayPal-brukere til å donere beløpet du er på jakt etter.

Dessverre er det også behov for å samle inn penger til mindre  hyggelige temaer enn fest og bryllup. Også begravelser er kostbare, og mange ganger er det pinlig å spørre folk om de kan bidra, selv om det ofte er mange som har behov for det. 

Det vanligste er å samle inn penger til nødhjelp, hovedsakelig for mennesker, det være seg sultne, syke, krigsrammede, fattige, og folk med andre problemer. Men det finnes også dyr som lider nød. Det er fullt mulig å starte en innsamlingsaksjon for hjemløse hunder, eller for at det skal etableres et fuglereservat i nærheten av der du bor.