Finansiere drømmen med smålån?

Med tiden har penger blitt viktigere enn noen gang, men det har alltid vært nødvendig med en valuta for å skaffe seg de tingene man trenger. Mange hundre år tilbake i tid var det våpen, mat og andre ressurser som ble brukt for å bytte til seg andre ressurser man selv ikke hadde tilgang på. Etter hvert som tiden gikk ble denne valutaen gjort om til verdipapirer i form av penger, og disse tjener man ved å arbeide for andre. Penger er kanskje ikke det viktigste i livet; de fleste mener at kjærlighet, vennskap og mening med livet er mye viktigere, men mange mener også at stabilitet, økonomisk trygghet og frihet er noe av det viktigste de kan tenke seg, og dette kommer ikke uten en stabil inntekt, og kontroll på alle utgifter.

Inntekt kan man skaffe seg på mange måter, og mange velger bort jobber med større potensiell inntekt fordi de ikke kan ta seg råd til investeringen det krever for å oppnå kravene for disse stillingene. Noen velger å bruke hundretusenvis av kroner på utdannelse for å gjøre seg til attraktive kandidater for toppstillinger, noen velger å jobbe i deltidsstillinger og leve på muligheten for overtidsarbeid, mens andre tar sjansen på å starte opp for seg selv og forsøke å lykkes som selvstendig næringsdrivende. Uavhengig av bransje man velger å starte opp i krever det en viss form for oppstartskostnader. Når man skal starte en bedrift krever det egenkapital, det krever utstyr for det man skal drive med, og man må samtidig ha penger å leve av de første årene. Mange næringsdrivende tar heller ikke ut lønn til seg selv for å få driften til å gå rundt, og for å få økonomien i bedriften god nok for å en dag kunne starte å ta ut lønn uten å risikere konkurs. Skal man starte opp som frilanser, eksempelvis skribent, youtuber eller voice-over artist, har man ikke nødvendigvis noe krav for egenkapital, men man må fortsatt investere i godt utstyr som gjør at man kan hevde seg i konkurransen mot andre i samme bransje. Man må ha en god PC, man må ha lisenser på nødvendig programvare, og eventuelt annet innspillingsutstyr som godt kamera, god mikrofon og lignende. Dette utstyret koster ikke nødvendigvis flere hundre tusen, men det koster fortsatt flere tusenlapper enn man gjerne har på konto når man bestemmer seg for å starte opp.

For å få til å finansiere slike oppstartskostnader er det mange muligheter for å låne penger. Man må naturligvis gjøre et godt forarbeid, og lage en god forretningsplan slik at investeringen lønner seg og at man ikke ender opp med lån man ikke kan betjene. Dersom du har en god forretningsidé og bare trenger pengene til å kunne starte opp, bør du kikke på mulighetene for smålån. Disse gjelder stort sett små pengebeløp som raskt kan betales tilbake så fort man starter å tjene litt penger. Slike forbrukslån krever ingen forklaring på hva lånet skal brukes til, det gjøres en kredittvurdering og du må fylle ut informasjon om din egen situasjon, bosted, personalia og opplyse om andre eventuelle lån du allerede har. Dersom banken eller lånetilbyderen aksepterer deg som låntaker vil du ha pengene på konto i løpet av et par dager og du vil være klar til å kjøpe inn utstyret du trenger.

Det som er viktig å tenke på når man skal ta et forbrukslån er hvilke betingelser lånetilbyderen gir deg, hvilke renter du får, og hvor lang nedbetalingstid du kan få. Dersom du velger lang nedbetalingstid vil det totale lånebeløpet være høyere enn om du velger kort nedbetalingstid, men samtidig vil månedsbeløpet være lavere slik at det er enklere å betjene hver måned. Et smålån vil ofte kunne være alt fra 10 000kr til 300 000kr avhengig av hvor mye man trenger, og hvor mye lån man har fra før. Rentene som tilbys kan være alt fra 10% til 25%, så her er det lurt å være på jakt etter det beste tilbudet. Har man eksempelvis et lån på 70 000kr med 12% nominell rente, og 12 måneders nedbetaling vil lånet totalt koste 75 166kr når det er ferdig nedbetalt. Det som også er fornuftig å tenke på er om du vil tegne en forsikring som hjelper deg med å betjene lånet om du skulle bli langvarig syk. Det man på alle måter må unngå er å havne i en situasjon der man ikke er i stand til å betjene lånet. Dersom dette skulle skje vil du sitte med et lån som vokser i størrelse hver måned, samtidig som det blir lagt til gebyrer og salærer fra inkassoselskaper. Tenk altså gjennom hvilken rente du kan leve med, hvilket månedsbeløp du vil være i stand til å betjene, og hvor kort du kan få nedbetalingstiden slik at du kan bli ferdig med nedbetalingen så snart som mulig.

Søk her på smålån i dag!