Tjen penger EFT-er

Det er mange som ønsker å komme i gang med å investere, men fordi nyhetene primært fokuserer på en type investeringer, nemlig aksjer, er det mange som ikke vet så mye om hvilke andre muligheter som finnes der ute hvis man ønsker å komme i gang med å investere. EFT-er et eksempel på dette, så derfor skal vi her gå litt nærmere inn på hva dette er og hvordan man tjener penger på dem.

Hva er EFT-er?

Før man begynner å handle ETF-er, er det veldig greit å vite hva det er. EFT-er er kort fortalt børshandlende fond, der man kan investere i fond med svært lave forvaltningsomkostninger. Det er faktisk både like enkelt og billig som å investere i aksjer, og disse handles også på store børser med høy likviditet, noe som betyr at du ofte får en bedre kurs. Utbudet av fond er voksende, og noe av det som gjør at det er attraktivt å investere i disse, er at man kan tjene penger både på stigende og fallende verdi.

Derfor investerer flere og flere nordmenn

Når det kommer til å investere, har man sett en stødig og ganske bratt økning av nordmenn som velger å investere for aller første gang, i løpet av de siste par årene. Det er mange grunner til dette, og det er mange som tenker at noe av grunnen til dette, er pandemien, og at folk rett og slett har kjedet seg, hatt penger til overs fordi alt likevel har vært stengt, og ikke minst at man har sett behovet for større økonomisk sikkerhet.

Noe av dette har også med endringene i pensjonsordningene i Norge, som stiller de yngre generasjonene radikalt dårligere enn de eldre. Dette har gjort at flere ønsker å sikre sin egen økonomiske situasjon på et høyere plan enn bare ved å gå på jobb hver dag.

Hvorfor EFT-er?

Med de mange forskjellige måtene å investere på, kan det være vanskelig å vite hva man skal velge, men når det kommer til for eksempel EFT-er, er det noen klare fordeler: det er enkelt, billig og ikke minst kan man tjene penger på både oppsving og nedgang i kursen, og dette er noe av grunnen til at så mange begynner å synes at dette er spennende.

Dette skiller seg fra aksjer, og for eksempel kryptovaluta, der man utelukkende tjener penger på stigende verdi. Risikoen er også lavere enn den er sammenlignet med for eksempel kryptovaluta, så man skal alltid velge ut fra egne ambisjoner, ønsker og mål.