Bitcoins, Altcoins og Stablecoins: Hvordan er de forskjellige?

Med den økende populariteten til kryptovalutaer, en rekke kryptovalutaer, har en rekke digitale valutaer dukket opp på kryptoinvesteringsscenen. Det er viktig å skille mellom tre hovedkategorier i kryptoverdenen og forstå hver av dem.

La oss starte med den aller første desentraliserte kryptovalutaen bitcoin, som er den mest verdsatte og populære innen kryptovaluta-trading.

Bitcoin

Bitcoin ble opprettet som en belønning for gruvedriftsprosessen i 2008 og for å omgå kontrollene til banksystemet. Dette er digitale eiendeler som brukes som utvekslingsmedium for transaksjoner, handel og for kjøp av varer og tjenester. De opererer gjennom kryptografiske protokoller og transaksjoner registreres i en digital hovedbok kalt blockchain, uten tilstedeværelse av et mellomledd. Å begrense bitcoin er imidlertid idédugnaden som kreves for gruvedriftsprosessen for å skape blokker, og bruker enorm tid og krefter.

Nå som kryptomarkedet har gjennomsyret verden, oppsto også behovet for å skape andre kryptovalutaer, noe som førte til fremveksten av altcoins.

Altcoins

Altcoins er en alternativ kryptovaluta til bitcoins, og dermed navnet. De største altcoins når det gjelder markedet er Ethereum, Vardano og Binance. Det er omtrent 9000 forskjellige typer altcoins i verden som for tiden omsettes.

Altcoins fungerer med de samme kjerneprinsippene som bitcoins. De er basert på blockchain-teknologi som forhindrer at transaksjonsposten tukles med eller slettes. En digital lommebok er også nødvendig for å kjøpe, selge og lagre Altcoins. De er også like volatile mot markedssvingninger.

Altcoins skiller seg imidlertid fra bitcoins i gruvedriftsprosessen kalt bevis på aksje, der en investors gruvekraft er direkte proporsjonal med antall mynter de har.

Prosessen reduserer tiden det tar å opprette blokker og validere transaksjoner. For eksempel tar en bitcoin 10 minutter å produsere 1 blokk eller 1 bitcoin, mens en litecoin tar 2,5 minutter, og dogecoin kan bare ta et minutt å lykkes med å utvinne en rekke dogecoins. Noen altcoins er også utvunnet som Ethereum og Ripple.

Altcoins kan utvinnes fra hvilken som helst datamaskin, noe som gjør gruvedrift mer praktisk i motsetning til bitcoins som bruker dyr maskinvare for å minte mynter. Altcoins har tiltrukket seg investorer og skapt et tilkoblet og konkurransedyktig marked i kryptovalutaverdenen på grunn av disse fordelene.

Stabilecoins

Det tredje mest populære sorten er stabilcoins. Navnene deres kommer fra prisstabiliteten de er kjent for å gi i tillegg til sikkerhet og personvern fordi de har kombinerte egenskaper til både kryptovaluta og fiat valuta.

Fiat valutaer er kryptovalutaer hvis pris er knyttet til fiat penger, for eksempel dollar, eller børsomsatte varer som edle metaller. Tether (USDT) og MakerDAO er eksempler på stabilcoins. Stabilcoins blir ofte sett på som en investering fordi de er knyttet til en ekstern eiendel som tvungent betalingsmiddel. De brukes av handelsmenn til å lagre fiat valuta før handel for en annen kryptovaluta eller konvertere dem til fiat valuta.

Oppsummert står stabilecoins ikke overfor volatilitet, noe som er en nødvendighet for å tjene penger på kryptohandel. Gitt at altcoins og bitcoins er veldig flyktige, er de et spennende valg for å tjene store fortjenester, selv om det også gjør dem mer risikable.