Hva er ethereum og hvordan kan du tjene penger på det?

Ethereum blockchain-token kjent som ether (ETH) er en av verdens tre beste kryptovalutaer. Ethereum er faktisk en hel plattform av valuta og kontrakter som er bygd opp med blockchain teknologi. Det er den russisk-kanadiske Vitalik Buterin som er skaperen bak plattformen der ether-myntene har møtt sin suksess. De har faktisk blitt så verdifulle at de snart tar igjen kryptovalutagiganten Bitcoin.

Da nyhetene om at den sveitsiske banken UBS skulle lede en Ethereum-basert blokkjede plattform kom i 2017, steg verdien til ether for første gang over 500 dollar. Per april 2019 har ether den tredje høyeste markedsverdien på 16,34 milliarder dollar, og faller bak Bitcoin på 92,56 milliarder dollar. Ethers nåværende verdi er svært svingene, som det ofte er med kryptovaluta. I februar 2021 kom den opp på 2000 dollar under det store kryptovaluta-rallyet. Den nådde en ny rekord i mai da den steg til hele 4,370 dollar som var en stigning på nesten 500% fra begynnelsen av året.

Hva gjenkjenner kryptovaluta?

Det er none helt egne sørtrekk ved kryptovaluta som gjør at de skiller seg ut fra andre valutaer vi bruker, for eksempel kroner, euro og dollar. Den største forskjellen er at kryptovaluta som ether, kun opereres online og digitalt. Det vil si at det ikke finnes noen mynter eller sedler som du kan bruke, det hele foregår via transaksjoner på nett. kryptovaluta blir regulert av tilbud og etterspørsel, på samme måte som annen valuta, men blir ikke påvirket videre av en nasjonalbank eller finansieringsinstitutt.

Hvor kan du kjøpe kryptovaluta?

Mange forbinder kryptovaluta med noe hemmelig eller noe som er vanskelig å få tak i, dette er feil. Du kan enkelt kjøpe og trade kryptovaluta på nettet via handelsplattformer og nettmeglere som tilbyr det. Før du skal handler er det viktig å alltid finne den beste handelsplattformen for dine behov, og om den tilbyr kjøp og trading av ether om det er dette du ønsker å kjøpe.

Du kan for eksempel handle kryptovaluta hos 1k-dailyprofit.com/se. Når du har funnet siden du ønsker å handle på, er det bare å opprette en konto, sette inn valuta for å kjøpe, og starte handlingen. Du kan enkelt søke opp ether i søkefeltet og velge hvor mange du ønsker å kjøpe. Så enkelt er det og nå eier du ether.

Kryptovaluta og kriminalitet

Mange forbinder kryptovaluta med tyveri, kriminalitet og ulovlige handlinger. Teknologien bak kryptovaluta gjør den noe mer anonym og sikker, men å handle med de er ikke ulovlig i seg selv. Du kan både kjøpe, selge og trade kryptovaluta som ether, helt lovlig, så lenge du velger å ikke bruke det i kriminelle transaksjoner. Det er mange kjente personer som har innrømmet at de er store fan av kryptovaluta. Kjendiser som 50 cent, Ashton Kutcher og Lionel Messi er alle store tilhengere av den digitale valutaen.

Kryptovaltta er et spennende fenomen som man kan tjene penger på om man er heldig og tenker smart. Verdiene her er likevel svært svingende, og det er viktig å alltid være obs på dette før man handler.