En nybegynnerguide til investering i kryptovalutaer

De fleste investorer kjenner til kryptovalutaer, men har aldri faktisk kjøpt, handlet eller brukt dem som en betalingsmetode. I fjor var markedet verdt omtrentlig 560 milliarder amerikanske dollar, som selv om det er mye mindre enn mer tradisjonelle finansmarkeder, fortsatt tiltrekker seg mye oppmerksomhet. Kryptovalutaer var faktisk den aktivagruppen som hadde best resultater i 2020, da spesielt Bitcoin, som er den største av valutaene.

Det er verdt å merke seg at dette er en stigning ut av ingenting over de siste 12 årene, så det er garantert ikke noen form for midlertidig trend. Det kan anses å være investeringsverdig på et punkt i fremtiden. På den annen side har kryptomarkedet vist seg å være svært flyktig i løpet av de tre siste årene, i følge ekspertstrateger, så her presenterer vi en guide til hvordan man investerer i disse digitale valutaene.

Sørg for å studere markedet

Siden det er et nylig etablert og stadig voksende marked, bør du ta deg god tid til å virkelig forstå kryptovalutaer og hvordan de fungerer før du investerer i noe. Undersøk først selve teknologien for å forstå blockchain-kjeder og hvordan systemet virker. Dette hjelper deg med å foreta en informert beslutning angående investeringen din, selv om du aldri kan garantere å kunne spå hvordan markedet vil komme til å variere.

Neste trinn er å bestemme deg for hvilken av valutaene du ønsker å investere i. Som en velkjent valuta med en etablert historikk, er Bitcoin et godt utgangspunkt. Som nevnt tidligere, kan du ikke spå prisbevegelsene, mens denne valutaen pleier å være mer stabil sammenlignet med altcoins (alternative kryptovalutaer).

Lær deg det grunnleggende

Nå som du vet hvordan kryptoteknologien fungerer, er det på tide at du lærer om hvordan du kjøper og selger. Du kan enten gjøre dette på en handelsbørs, eller handle kryptovalutaen med differansekontrakter på en sikker og brukervennlig plattform, som f.eks. Skilling. Bruk av differansekontrakter gir deg tilgang til markedet gjennom gearing-trading og investering basert på spekulasjonen din om hvorvidt prisen til kryptovalutaen kommer til å gå opp eller ned.

Med kryptovalutaer kan du enten investere i dem på tradisjonelt vis, hvor du kjøper lavt og selger høyt, bruke differansekontrakter, eller gå for en short-selgende strategi. Bruk av differansekontrakter lar deg handle kryptovalutaene basert på hvordan du spår prisbevegelsen deres uten å faktisk eie den underliggende digitale valutaen det er snakk om.  Med short-selgende strategier, vil en investor selge kryptovalutaen når prisen er høy, med formål om å kjøpe seg inn igjen når prisen senere senker seg.

På lik linje med alle investeringer, finnes det et risikoelement når du handler kryptovalutaer med differansekontrakter, særlig med tanke på at markedet fortsatt er i utvikling. Selv om du kan tjene deg mye penger, finnes det også en risiko for at du mister hele investeringen din. En nybegynner i feltet oppfordres til å investere kun mindre beløp først, i anerkjente digitale valutaer, før du føler deg mer utfyllende bevisst på markedet og dets svingninger.

Hold deg beskyttet når du handler kryptovalutaer

Selv om en handelsplattform er det aller beste stedet for et kjøp eller salg, anbefales det at du sprer kryptovalutaene dine mellom flere plattformer for å diversifisere risikoen. Myntene dine, som representerer den digitale valutaen din, lagres i en e-lommebok. Disse lommebøkene refereres til som enten varme eller kalde lommebøker.

En varm lommebok er en programvarebasert type lagringsmetode hvor det finnes en kontinuerlig internett-tilgang, samt rask tilgang til og god overførbarhet av kryptovalutaen. Du bør aktivere en to-trinnsbasert autentisering hvis dette er mulig, for å verne deg selv ytterst mulig. Du får en varm lommebok av handelsbørsen, men det anbefales som nevnt at du ikke oppbevarer alle myntene dine kun der.

Det er her en kald lommebok kommer inn i bildet, som er en frittstående enhet separat fra handelsmarkedet, som vanligvis er en ekstern harddisk eller en USB-stasjon. Det anbefales sterkt at du oppbevarer mesteparten av aktivaene dine i den kalde lommeboken din, og at du overfører dem til den varme lommeboken kun når du er klar for å gjøre forretninger. Dette vil som nevnt redusere de reelle risikoene som berører cyber-angrep og hacking.

Kryptohandel kan være risky business, men med den stadig utfoldende markedsutviklingen, kan det anses å være en investeringsverdig strategi å inkludere i den økende porteføljen din.