PayPal snur om kryptovaluta

PayPal vil gi sine 26 millioner brukere muligheten til å kjøpe, selge og holde kryptovaluta på sine e-lommebøker. Kundene skal også kunne foreta betalinger med kryptovaluta.

PayPal er en enkel og rask måte å sende og be om penger online. Du kan overføre penger til og fra utlandet, til familie, venner, nettbutikker og auksjoner på eBay. Alt du trenger for å utføre transaksjonen er e-postadressen til mottakeren. Man slipper å slite med et langt kontonummer. Paypal støttet opprinnelig Facebooks Libra-prosjekt, men det ble dumpet i 2019. Dermed var det ingen krypto på PayPal. Nå har pipen fått en annen lyd. PayPal snur i synet på såkalt krypto. 

Ikke fort nok

PayPal har til tross for at de er en pioner innen digital betaling vært veldig sene med å tillate kjøp via kryptovaluta. Den konkurrerende betalingsplattformen Square tilbød til sammenligning sine brukere å kjøpe Bitcoin gjennom sin Cash-app allerede i januar 2018. De støttet bare Bitcoin, men PayPal vil umiddelbart tilby støtte for andre kryptovalutaer. 

PayPal forklarer at årsaken til at man tidligere har hindret kryptovaluta blant annet, var at det tok for lang tid å gjennomføre transaksjoner, men mener samtidig at skiftet til digitale former for valutaer er uunngåelig. 

Kommer snart til Norge

Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash og Litecoin er de første valutaene PayPal-brukerne kan kjøpe. Som vanlig kommer ikke denne funksjonaliteten med en gang til Norge og de øvrige skandinaviske landene, selv om det på nettsider som seam.fi alltid er interesse for nye og bedre betalingsformer på nett. Kanskje de lar amerikanerne være prøvekaniner, heldigvis. PayPal sier at de vil utvide funksjonene til sin sosiale betalingstjeneste Venmo, så vel som internasjonalt, i første halvdel av 2021.

PayPal reklamerer med at brukere som er tidlig ute vil få mange fordeler. Det vil ikke være noen serviceavgifter for kjøp eller salg av kryptovalutaer, og det vil ikke være noen avgifter for å holde kryptovalutaer på en PayPal-konto. Det vil opprettes ventelister for de som ønsker denne fordelen.

Toget har forlatt stasjonen

President og administrerende direktør i PayPal, Dan Schulman, tror skiftet til digitale former for valutaer er uunngåelig, og mener det medfører mange klare fordeler med hensyn til økonomisk tilgang, effektivitet, og muligheten for regjeringer å sende hurtige betalinger  til folk.

PayPal er den raskeste, enkleste måten å foreta betalinger på nett. Det har forekommet svindel, men PayPal er ikke kjent for å være mindre sikkert enn andre betalingsløsninger. I dag er alle som handler på nett opptatt av sikkerheten, men generelt sett er det ikke så mange mennesker som blir svindlet ved å bruke de vanligste betalingsformene. Alt handler om tillit, og sjansen for at akkurat du skal miste penger på en PayPal-transaksjon er forsvinnende liten. Det er større sjanse for å tape pengene på sportsbonus.net, hvis man da ikke er dyktig, heldig eller begge deler.

PayPal har, for å få til prosjektet, inngått et samarbeid med Paxos Trust Company, som er en regulert leverandør av kryptovaluta-tjenester og -produkter. PayPal har fått en betinget Bitlicense av New York State Department of Financial Services (NYDFS), slik at de kan drive virksomhet med virtuell valuta i New York.