Er det verdt å investere i Bitcoin?

Kryptovaluta er en av de mest spennende finansielle instrumentene man kan investere i akkurat nå, men er det verdt å investere i Bitcoin? Her skal vi se litt nærmere på investering i Bitcoin og andre kryptovalutaer, så du kan finne ut om det er det du skal tjene penger på online.

Hvilken kryptovaluta blir den dominerende i fremtiden?

Det er ikke bare Bitcoin som dominerer på kryptovalutamarkedet lenger, og mange mener at det heller ikke er Bitcoin som kommer til å være den dominerende kryptovalutaen i fremtiden. Akkurat nå er det fremdeles den største kryptovalutaen på markedet, men det er andre kryptovalutaer som puster den i nakken, og det er det noen grunnleggende faktorer som avgjør-

Det handler først og fremst om den teknologien som Bitcoin baserer seg på, nemlig blokkjedeteknologien. Denne er helt revolusjonerende, og Bitcoin er den første kryptovalutaen som tok i bruk denne teknologien. Det er dog noen problemer med den originale teknologien, som andre kryptovalutaer har utnyttet når de har skullet utvikle sine egne kryptovalutaer. Det gjelder for eksempel kryptovalutaen IOTA, som slett ikke baserer seg på en blokkjede, men på en floke, som blir kalt The tangle. Kryptovaluter som Ripple og Ethereum har også fokusert på å utvikle en mer effektiv blokkjede som ikke tar like lang tid som Bitcoin. Akkurat nå tar nemlig Bitcoin-transaksjoner uhensiktsmessig lang tid å verifisere, og det er noe som bruker mye energi. Derfor er det mange som mener at en annen kryptovaluta med en mer effektiv blokkjedeteknologi, også vil være mer miljøvennlig.

Dette er ting man skal tenke på, når man skal vurdere hvilken av de store kryptovalutaene (eller kanskje det kommer noe helt nytt på banen), som blir den dominerende kryptovalutaen i fremtiden. Det er vanskelig å spå hvilken kryptovaluta som kommer til å lykkes.

Bitcoin er fremdeles den største

Det som er sikkert akkurat her og nå, er at Bitcoin er den største kryptovalutaen. Det er også den det er enklest å handle med. Du trenger som regel også Bitcoin for å kunne handle med mindre kryptovalutaer på kryptobørser. Du kan enkelt kjøpe bitcoin på en online handelsplattform som eToro, hvor du også kan kjøpe aksjer. Det er like enkelt som å handle med aksjer, og du eier det underliggende aktiv, altså den kryptovalutaen du kjøper. Det er også mulig noen steder å handle med kryptovaluta som CFD, men her skal man være veldig obs på den risikoen som er knyttet til denne måten å investere på.

Bitcoin er den kryptovalutaen som man kan bruke flest steder per i dag. Det er noen reiseselskaper som lar deg betale i Bitcoin, og det er faktisk også enkelte norske nettbutikker som aksepterer kryptovalutaen som betalingsmetode. Det er også noe man skal ta med seg i vurderingen av om det er verdt å investere i Bitcoin. Det er viktig å notere seg at det er en svært volatil valuta, og derfor kan man utnytte svingningene med aktivt kjøp og salg. Det er alltid en risiko knyttet til investering, og kryptovaluta er et svært volatilt finansielt instrument. Derfor skal du sette deg godt inn i denne risikoen før du investerer, uansett om du velger å investere i Bitcoin eller noen av de andre kryptovalutaene som begynner å bli store på investeringsmarkedet.