Kryptovaluta for nybegynnere

Kryptovaluta er noe som vi hører mer og mer om, og i forbindelse med den globale pandemien, har vi sett at flere og flere har valgt å investere i aksjer, og her blant annet i forskjellige typer kryptovaluta. Men hvordan kommer man egentlig i gang, hva er det lurt å vite før man begynner og er det ikke egentlig bedre å spare penger i banken?

Når man beveger seg inn i investeringer, er det helt naturlig at det dukker opp mange spørsmål. For lenge har det å investere vært noe som bare de som allerede er rike, og de som jobber innenfor økonomi, har drevet med – til tross for at aksjemarkedet ble åpnet i sin tid, blant annet for å gi folket mulighet for å ta del i den veksten man opplevde hos bedrifter. Men sånn er det ikke lenger, og mange bruker steder som thebitcoin-hero-app.com/fi/login for å holde styr på for eksempel Bitcoin.

Sånn kommer du i gang

Hvis du ønsker å investere i kryptovaluta, er det et par ting som er viktige. Det første er å gjøre forarbeidet ditt og lese deg opp på de forskjellige typene kryptovaluta som du vurderer å investere i. det andre er å gjøre det samme, når det kommer til å finne den riktige børsmegleren for deg. Det å opprette en konto hos en børsmegler er nemlig et av de første ordentlige skrittene mot sin første investering.

Så gjør forarbeidet ditt, opprett en konto hos en børsmegler, velg den kryptovalutaen som du ønsker å investere i, og gjør deretter din aller første investering. Når du er i gang, føles det ofte litt lettere å komme videre. Den første gangen er alltid den som føles mest skummel for de aller fleste.

Dette er bra å vite før du starter

Når det kommer til å investere, er det i hovedsak to forskjellige kategorier man deler seg i. Enten investerer man med et langtidsperspektiv, der svingvinger i markedet betyr mindre, eller man investerer med et kortere perspektiv, der man må være mer oppmerksom på svingninger i markedet. Det beskrives ofte som tryggere å investere med et lengere perspektiv.

En annen viktig ting å vite, er at når du investerer i kryptovaluta, har du behov for en kryptolommebok, der du lagrer de forskjellige kodene du trenger for å få tilgang til valutaen din. Hvis du mister disse, er det ingen måte å få adgang, så det er viktig å lagre dem trygt. Dette kan gjøres enten analogt, eller digitalt. Her finnes det flere apper.

Derfor er det bedre å investere pengene

Det er ganske vanlig å tenke at det er tryggere å ha pengene i banken, og hvis man snakker om kort tid er dette helt riktig, men hvis man sparer mye penger, så er det smartere å investere pengene enn å beholde dem i banken. Dette er det flere grunner til, men inflasjon er den viktigste.

Det betyr nemlig at pengene dine blir mindre verdt over tid, og du taper derfor penger på å ha dem i banken, og i tillegg betaler man ofte negative renter til banken hvis man har over et visst beløp. Dette er to viktige faktorer å tenke over.