Tjen penger med CDF handel på nett

cdf

CDF handel på nett.

Det finnes som kjent et utall måter å tjene penger online på, og et av de markedene som er i sterkest vekst i dag er såkalt cfd handel på nett. Denne næringen har fått en stadig voksende oppmerksomhet i den siste tiden, og dette er ikke uten grunn.

Vi snakker her om spekulering på de finansielle markedene med en høy risiko liggende i bunn.

Høy risiko gir imidlertid muligheten for høy inntjening, men samtidig en mulighet for betydelige tap. Risikovillige nordmenn lar seg imidlertid ikke stoppe av dette, og tilstrømmingen til forskjellige handelsplattformer er i ferd med å tilta.

Hva er egentlig CFD handel?

CFD handel er som sagt en mulighet for online trading utenfor det tradisjonelle handelsmarkedet, og kort fortalt dreier det seg om spekulering i utviklingen av kursene til finansielle instrumenter på finansmarkedet. Med instrumenter mener man her aksjer, indekser, råvarer, ETFer, valuta med mer.

Det spesielle med contracts for difference, forkortet CFD evt. differansekontrakter på norsk, er at man ikke eier det instrumentet man spekulerer i. Hvis man tror at f.eks. Statoil-aksjen vil stige eller falle en dag har man muligheten til å investere et beløp på det, og man har faktisk muligheten til å tjene på begge deler. Man inngår en long/kjøp-posisjon hvis man tror den vil stige og en short/selg-posisjon hvis man tror den vil falle i verdi.

Så: man eier altså ikke aksjen men aksjen fungerer allikevel som en referanseverdi for din handel og vil derfor avgjøre om du vil få avkastning eller ikke. Taper du penger og handelen din blir kuttet vil du derfor ikke sitte med et eierskap i aksjen og pengene vil være borte.

Risikabelt på grunn av giring

Vi nevnte i starten av artikkelen at cfd handel på nett er risikabelt, og den enkle årsaken til at det betegnes som dét er et fenomen som kalles giring. Giringen gjør at man eksponeres tyngre mot markedet i forhold til det beløpet man investerer i handelen.

Eksempelvis betyr dette at om man i en handel velger en giring på 1:25 så betyr det at man får en avkastning/tap som er 25 ganger høyere sett i forhold til det beløpet man har investert. En handel med en verdi på 1000 kroner og en giring på 1:25 vil føre til at du får en avkastning/tap som om du hadde investert 25.000 kroner.

Det er derfor ingen tvil om at risikoen er stor, men samtidig sørger den potensielle avkastningen for at svært mange er villige til å ta sjansen en slik handel. Kort fortalt: avkastningen kan blir svært høy på svært kort tid hvis man treffer godt. Det finnes som sagt mange slike plattformer å velge mellom og handel på disse er både enkelt og raskt å komme i gang med.

Man gjør innskudd med både kort og andre tilgjengelige innskuddsmetoder og flere av plattformene tilbyr sine nye kunder ulike tradingbonuser som man kan nyte godt av i starten.

Start i det små

Hvis dette er noe du har tenkt å prøve deg på er det viktig at du forstår risikoen. I en slik handel som vi har nevnt er det faktisk mulig å tape mer penger enn hva du har kjørt inn handelen, men du kan allikevel aldri tape mer enn hva du har på din handlekonto.

Husk at markedene beveger seg mye og at en handel fort kan gå fra et betydelig overskudd og over i minus – i løpet av svært kort tid.

Det anbefales også at du starter med relativt små beløp i starten slik at du lærer deg hvordan cfd handel foregår, samtidig som du faktisk ser hvor fort en endring kan utspille seg. Husk at en prosentvis endring på for eksempel 0,5 prosent i et instrument vil kunne gi utslag på 25% på din handel!