Slik får du råd til din første ansatte

Annonse

Om du er en gründer, så er sjansene store for at du sitter og vurderer å ansette noen i din bedrift. Enkelte vurderer dette allerede før bedriften er startet opp, mens mange også velger å vente over ett år før de ansetter noe. Det hele handler om timing for personen selv, da det i grunn ikke finnes noen fasit på når en skal ansette den første ansatte i en bedrift.

Allikevel er det en ting som må stå i sentrum av valget, og det er hvordan bedriften skal få råd til å betale den ansatte. For selv om du nok har inntekter til å støtte opp om lønna denne måneden, så er ingenting garantert innen business, og neste måned har du kanskje ikke nok. Så hvordan skal du få råd til din første ansatte?

Gjør en investering i ansatte

Det første du må få klart for deg er at den ansatte bør være en investering, og at bedriften bør tjene mer på denne ansatte enn man betaler den. Husk derfor å regne med at den ansatte koster ca 1.5 ganger mer enn det du betaler i lønn. Men hva skjer i de periodene du egentlig ikke har nok inntekter til å betale lønna til denne ansatte?

Mange velger å vente langt og lenge grunnet dette, og de både sparer opp store summer som buffer, og ikke minst venter de til arbeidsmengden er helt enorm for dem selv. Det er en måte å gjøre ting på, men å finansiere bedriften gjennom lån fra Axofinans.no er et bedre alternativ.

Det er fordi du på denne måten vil være i stand til å slappe av mer økonomisk. I stedet for å måtte jobbe deg i hjel og spare opp bedriftens midler, eller muligens holde tilbake egen lønn i perioder der bedrifter ikke tjener stort, så kan du benytte deg av et lån for å finansiere den investeringen som de ansatte i din bedrift faktisk er.

Tjen penger effektivt på de ansatte

Den første ansettelsen er alltid den tøffeste. Der de neste også blir tøffe, så er det enklere og enklere rent økonomisk å ansette senere. Da har en tross alt litt å gå på, så sant en sørger for at de ansatte tjener penger effektivt for bedriften. Sørg alltid for at de ansatte yter mer verdi enn du betaler for deres tjenester.

Fremover i tid vil enhver gründer ønske å tre tilbake i en eller annen form. De færreste som starter et eventyr innen business ønsker nok å jobbe på gulvet gjennom hele reisen. Men for å komme seg til et nivå der en lener seg på inntekter fra den verdien som ansatte produserer, så er det viktig å tjene effektivt på de ansatte.

Det hele starter med å ta det første steget inn i denne verdenen ved å ansette en dyktig første medarbeider. Dette tar en god del finansielt mot, men du kan for eksempel benytte deg av et lån for å lette noe på det økonomiske presset på deg selv. Uansett er dette det rette trekket, og du bør stole på magefølelsen din her!

Om Axo Finans

Gjennom Axo Finans kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet i bolig. Nedbetalingstiden er fleksibel, fra 1 til 15 år. Lånerenten er individuell og presenteres sammen med lånetilbudet. Nominell rente fra 6,99% til 21,95%. Effektiv rente fra 7,4% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262573. Du kan sammenlikne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no. Denne artikkelen er innholdsmarkedsføring fra Axo Finans.