Hvorfor er det ikke en god ide å finne en kjæreste på datingsider? Og alternativene til å stole på

Søke sin beste halvdel på de vanlige gratis dating nettsteder er det samme som gå gjennom et minefelt – man risikerer å gå på en mine, men man tror fortsatt at man vil slippe helskinnet fra.

Det antas at datingsider eksisterer for å føre folk til kjærlighet. Men faktisk er det ofte ikke sånt i det hele tatt. Det gjelder nå ikke om pålitelig service i matchmakinghitta singlar betyr et ekte søk etter livspartner for sånne tjenester. Vi snakker om de vanlige, kjente dating sites – etter a ha tilbrakt der en stund,  kommer menn til en konklusjon at alle kvinner faktisk leter etter ikke menn, men pengepunger og kvinner konkluderer at alle menn ser etter ikke kvinner, men bare deres kjød.

Hvem er skylden?

Men hvordan er det sånt? Hvorfor kommer en romantisk kvinne over en kynisk mann, og en romantisk mann treffer kyniske kvinner? Hva er hemmeligheten? Hvorfor møter romantiske mennesker aldri hverandre? Hva slags mystikken arbeider her?

Løsningen av mystikken er at når man ikke er forelsket ennå, blir man ledet ikke av romantikk, men av pragmatisme. Og ingen i verden kan bli forelsket i en fremmed.

Derfor skjer utvalget på dating nettsteder ikke på grunnlag av kvaliteter som er en prioritet for ekteskap og kjærlighet, men de kvalitetene som er prioriteringer for møtet akkurat med fremmed.

Men følelsene mellom mennesker oppstår helt på en annen måte. Ingen mann vil forelske seg i en kvinne bare fordi hun er klar for sex. Ingen kvinne vil bli forelsket i en mann bare fordi han er er i stand til å betale middag på en restaurant. Mens de er alene, kan slike mennesker møte, men for å bli forelsket og føle ønsket om å bli gift, trenger hver av dem noe helt annet. De trenger sympati, intellektuell sammenfall, forståelse, emosjonell stimulans, og en rekke ting som kan beskrives som «en interesse for personen.»

Men interessen for personen oppstår ikke fra å lese en standard spørreskjema. Interessen oppstår bare i kommunikasjon, og det bør være uformell kommunikasjon, da viser personlige egenskaper seg. Og her faller situasjonen med nye bekjente inn i en ond sirkel, dessverre. For å bli interessert, må man bli kjent, og for å bli kjent, må man være interessert. For tiden er det ingen interesse, velger man de man vil bli kjent med i henhold til pragmatiske og kyniske parametere.

Dessverre er datingsider i deres nåværende versjon neppe et passende sted for et slikt søk.

Hva skal man gjøre?

For et seriøst søk etter en livspartner, bør man gå til et helt annet sted. Et sted hvor folk med virkelig seriøse og verdige hensikter kommer. Og hver vet dette om alle, derfor oppstår denne onde sirkelen av «primitive» interesser og motiver ikke i det hele tatt. Vi snakker om de selvsamme matchmakingtjenestene. Disse tjenestene fungerer på en slik måte at det er umulig å møte en slik ”ufrivillig” kjødjeger eller en kvinne som er glad i pengepunger. Dette er habitatet til de som tenker på framtidig familieliv og et lykkelig ekteskap. På å finne noen å dele livet med. Høres det ut som et eventyr? Livet gir oss for mange fantastiske muligheter for ikke å bruke dem …