Slik kan du finne din investeringsstrategi

Når man skal drive med investering handler mye om å finne seg en riktig utgangsstrategi. Det vil si at du må vite når du skal selge, enten fordi prisene har gått opp og fordi du vil kunne få en høy avkastning eller fordi verdien er på vei nedover og det er på tide å selge før verdien synker enda mer.

Det er selvfølgelig mye annet til en investeringsstrategi enn kun å vite når man skal trekke seg ut, men dette er også en viktig del av strategien. Vi skal i denne artikkelen lære deg litt mer om hvordan du kan legge din egen investeringsstrategi.

Derfor har du bruk for en investeringsstrategi

Grunnen til at det er viktig å legge en strategi når man skal investere er rett og slett for at resultatet skal bli så godt som mulig. Ved å legge en strategi så minsker du risikoen og du har også større sannsynlighet for en bedre avkastning over tid. En investeringsstrategi vil også kunne hjelpe deg å bedømme hvilke aksjer som passer best inn i din portefølje. På den måten vil du lettere få en oversikt over hvilke handler som passer deg og dine kriterier best og det vil bli lettere for deg å unngå «daytrading» eller daglig handel som det heter på godt norsk.

Det finnes mange måter å legge en investeringsstrategi på. Du kan kopiere store investorer sine strategier eller du kan komme opp med din egne. Uansett så vises det at alle de største og mest vellykkede investorene har hatt en klar og tydelig investeringsstrategi. Det er med andre ord viktig at du legger litt tid og innsats inn i grunnarbeidet før du kaster deg ut i investeringseventyret. På den måten vil du mest sannsynlig få et veldig mye bedre resultat.

Slik kan du kopiere investeringsstrategier

Som sagt er det også flere som velger å kopiere andres investeringsstrategier. For eksempel kan man benytte seg av 1k daily profit som er en programvare som viser gode tidspunkt for å selge og kjøpe aksjer basert på Warren Buffet sin investeringsstrategi. På den måten får du rett og slett tilgang til hans måte å investere på slik at du kan gjøre det samme. Med denne programvaren får du også muligheten til å la handlene skje automatisk. Det vil si at du faktisk ikke trenger å gjøre noe, du trenger bare å si ja til at programvaren får lov å investere på dine vegne.

Funksjonen CopyTrader fungerer litt på samme måte. Dette er en funksjon som finnes hos flere store online investeringsplattformer som for eksempel eToro. Her får du muligheten til å kopiere det store tradere gjør slik at du kan gjøre de samme handlene. Her kan du også velge hvem du ønsker å kopiere, og på samme måte som med 1k daily profit så får du også muligheten til å la investeringene gå automatisk. Her handler det rett og slett bare om å finne den løsningen som passer best for deg og dine kriterier.