Overveier du å senke bilen din? Her er hva du trenger å vite!

Ingen kan nekte hvor mye bedre bilen din ser ut når den er plassert lavere til bakken. Å rett og slett senke fjærene i bilen din, kan forvandle selv de styggeste bilene til noe som ser helt utrolig ut. Det er også andre fordeler med å senke bilen din, så vi forstår at du overveier det.

Teknologien innen fjæring i biler har kommet langt i løpet av de siste 20 årene. Tidligere har biler blitt designet med fokus på komfort og høy fjæring, eller var posisjonert lavere og for å se litt mer “sporty” ut. For biler som tilhører den siste kategorien, ble en senket fjæring sett som en fantastisk måte å forandre kjøretøyets håndtering og forbedre oppsettet fra produsenten. Men mye har skjedd siden da!

I dag er biler generelt mye bedre balansert mellom kvalitet og håndtering. Oftest er de posisjonert lavere enn de pleide å være, samtidig som de gir god kjørekomfort og håndtering. Bilens fjæring er alltid et kompromiss, men det er dette kompromisset som hjelper deg å balansere sikkerhet og utseende.

Produsenter legger flere millioner kroner på forskning og utvikling for å prøve å oppnå en perfekt balanse mellom kvalitet og håndtering, så spørsmålet om du bør ignorere alt dette og installere nye fjærer og støtdempere for å senke kjøretøyet, er plutselig en mye vanskeligere å bestemme. Nedenfor kan du lese mer om fordelene med å senke bilen din.

Lavere tyngdepunkt

Akkurat som navnet antyder, betyr en senket fjæring at bilen ligger nærmere bakken og øker stabiliteten mens du snur eller under nødmanøvrer.

Mer aerodynamisk

Når bilen er posisjonert lavere, går det mindre luft under bilen, noe som kan redusere belastningen på kjøretøyet og også øke hastigheten.

Forbedret håndtering

Generelt blir det lettere å håndterebilen når kjøretøy blitt senket. Dessuten havner du flattere mens du snur bilen. Men håndteringen kan variere og avhenger av mange forskjellige faktorer, f.eks. bilmodell og størrelse.

Mer tiltalende utseende

Ingen kan nekte at en bil med senket fjæring ser fantastisk ut. Det gjør at bilen ser mer ut som en sportsbil og lar deg dessuten kjøre raskere, noe som alle ønsker.

Hvis det viktigste for deg er hvordan kjøretøyet ser ut og du ikke bryr deg så mye om å kjøre bilen til og fra jobb hver dag for resten av livet, så vil du sannsynligvis elske å ha en senket bil. Dessuten kan du faktisk senke bilrammen selv! I så fall er det viktig at du velger et merke som har høykvalitetsprodukter, som for eksempel Ta-Technix som har utrolige og billige fjærer.

Snart er det jo nesten vår, og å kjøre rundt med en oppdatert tøff bil med sola i ansiktet og vinden i håret, er den perfekte måten å starte sommeren på.