Få inntekter med nettannonser

trafikk

Trafikk gir muligheter for annonseinntekter.

Lag din egen nettside og tjen penger på internettreklame. En god måte å tjene penger online er å bygge din egen hjemmeside, og få inntekter på at besøkende klikker på nettreklame på websiden eller bloggen din.

Før du begynner med å tenke på publiseringsløsning og webdesign må du definere hva ditt nettsted skal handle om. For mer informasjon om design av hjemmesiden les denne siden med mange webdesign tips.

Du kan også lage en blogg og tjene penger på nettreklamen når noen klikker på annonsene. Les mer blogger og om hvordan du kan tjene penger på internett med blogging.

Du bør lage en webside som handler om noe folk er interessert og vil ha informasjon om. Det er også en fordel om du selv har kunnskap om eller er interessert i emnet. Kanskje du har spesielt gode kunnskaper innen et bestemt område, eller har en hobby (lidenskap) som det finnes lite informasjon om? Les mer om hvordan du arbeider og tjener penger online som tekstforfatter.

La oss ta eksempelet ”kredittkort”. Informasjon om renter, finansiering og kredittkort er typisk noe folk søker informasjon om på internett. Du kan lage en enkel webside med informasjon om kredittkort og samtidig ha nettreklame i form av bannere, sponsede linker o.s.v. på nettsiden for å tjene penger.

Domene og publisering

Du bør skaffe deg et domenenavn som reflekterer informasjonen på nettsiden, f.eks. er Kredittkort.no er godt domene for hjemmesider med informasjon om kredittkort. Les mer registrering av domenenavn og billige webhotell.

På nettsiden kan du legge inn reklamebannere eller betalte linker, du tjener penger når folk klikker på bannerne og linkene. Kjente aktører innen affiliate markedsføring og reklame på nettsider er Google Adsense, Euroads og Tradedoubler, men det finnes også mange andre som f.eks. AdSupply. Les mer om hvordan du tjener penger online på annonsenettverk som Google AdSense.

Du kan også ha andre inntektskilder på nettsiden din, feks. er affiliateprogrammer en mye brukt inntektskanal. Les mer om hvordan du kan tjene mye penger på nett med affiliate nettverk.

Når du har bestemt deg for innholdet på det kommende nettstedet ditt, er det et godt råd å ha en viss formening om hvordan nettsiden skal se ut og fungere. Når du har laget en grovskisse må du velge en publiseringsløsning, dette er software som får nettsiden din til å vises og virker. Rundt halvparten av nettsidene som finnes på nettet idag er laget med WordPress som er en gratis publiseringsløsning, men den passer nødvendigvis ikke for alle. Det finnes en også rekke nettsider som tilbyr templater – ferdige oppsett – på nettsider, dette bruker være den enkleste måten å få laget en god nettside som ser bra ut på.

For at en nettside skal være godt synlig i søkemotorer som for eksempel Google, Bing og Yahoo må den være søkemotoroptimalisert. Vær oppmerksom på at publiseringslpøsningen du velger kan brukes til å søkeoptimalisere nettsiden du skal lage. Les flere tips for hvordan du kan ble bedre synlig på nettet med markedsføring på nett.

Slik tjener du penger på din webside

Her du en blogg, hjemmeside eller en annen webside som har godt besøk, kan du tjene mye penger på internett. Du kan tjene penger på web med Google AdSense eller mange andre alternativer til Google AdSense. Du kan også tjene mye penger på annonsenettverk og du kan tjene ekstra penger på affiliate nettverk.

Inntekter og budsjett

Kostnadene for å sette igang med en nettside og tjene penger på nettreklame begrenser seg til domeneregistrering, webhotell og webdesign. Inntektene fra en nettside med reklame varierer mye og avhenger av hvor mange som besøker nettsiden din. Noen nettsiden har knapt besøk mens andre nettsider har flere lesere enn nettaviser.

Det viktigste budsjettet du bør ha en viss formening om, er hvor mye tid du vil eller kan bruke på nettsiden. Du vil snart oppdage at man fort bruker mange timer på slike prosjekt, både til planlegging, gjennomføring og vedlikehold av nettsiden etterpå.