Spar penger når du samler mange smålån

Det å ha styr på den personlige økonomien sin, er noe som alle ønsker seg, men fordi vi helt generelt snakker alt for lite om økonomi, er det noen ganger vanskelig å finne ut av hva som er bra å tenke på når det kommer til å forvalte pengene sine. For eksempel er det mange som ikke sparer penger til uforutsette utgifter, eller har en bufferkonto i tilfelle noe skjer. Dette gjør at mange tar noen valg som ikke er helt de aller beste, men det finnes heldigvis gode råd.

Der man før måtte spare til det man enten ønsket seg eller trengte, er det i dag nesten like vanlig å kjøpe noe på kreditt, som det er å spare til det. Mange butikker tilbyr det, og hvis de ikke gjør det, har de aller fleste et kredittkort som kan ordne det. Folk kjøper for eksempel alt fra ferier til hvitevarer, elektronikk eller andre bruksvarer på kreditt.

Når det kommer til privatøkonomi, er refinansiering et ord som man kanskje har hørt, men som man kanskje ikke vet hva betyr. Og dette er noe som gjør seg gjeldende i akkurat de tilfellene, der det kanskje har gått litt over styr med alle de små lånene man har rundt omkring, som gjør at man ender opp med å betale alt for mye i dyre renter. Og det er noe som man forhåpentligvis slipper å bruke selvsagt, men refinansiering er en helt fantastisk mulighet til å få ting på rett kjøl.

Velg refinansiering

Når det kommer til å samle alle de små lånene man har rundt omkring, så er refinansiering en av de aller beste måtene å gjøre det på. Helt kort fortalt, så betyr det at man betaler ut alle de små lånene man har rundt omkring med et enkelt større lån. Dette gjør at man ikke bare samler alle betalingene sine ett sted, men at man potensielt kan spare tusenvis i renter, fordi man betaler ut hele lånet alle de små stedene og derfor slipper høyere renter, og heller betaler ned på et lån.

Et lån på denne måten, er et lån som typisk har en mye bedre rente enn det mange av disse smålånene har, og gjør at man ikke bare får en litt lettere hverdag fordi man bare skal forholde seg til en betaling og ikke så mange, men også at man slipper å betal renter flere forskjellige steder også. Og dette kan man spare mye penger på over tid.

Vær forsiktig med å låne

En av de tingene som gjør at man ender opp med å få behov for å refinansiere, er at man kanskje ikke tenkte seg helt om før man tok de mange små lånene rundt omkring. For når man låner penger på den måten, kan det hende at man ser hva renten er, men ikke helt tenker over hva den faktisk betyr, i forhold til hva beløpe man ender opp med å betale tilbake rent faktisk er, og det er her feilen ligger.

For ofte skal man betale tilbake flere titalls tusen mer enn det man lånte, hvis man har lånt et litt større beløp.