Slik kan du lage din egen jobb og tjene penger på nett

Det er mange som tenker «men det må jo være en enkel måte å tjene penger på over nett». Det finnes faktisk mange måter å tjene penger på online, men hvor enkle de er, det er vel en annen diskusjon. Det er nemlig slik at det er vanskelig å tjene penger uten å legge inn litt arbeid. Derfor blir du faktisk nødt til å legge inn en del arbeid, uansett hvordan du ønsker å tjene penger.

Vi skal gi deg noen tips til hva du kan finne på dersom den normal 9-17 jobben ikke er noe for deg, og dersom du foretrekker å jobbe hjemmefra, eller fra der det passer deg. Uansett hvilken løsning du skulle gå for, eller om du velger en helt annen, er det uansett viktig å påpeke at disse løsningene fremdeles krever innsats av deg og at det er viktig at du har et sundt forhold til økonomi før du begynner. Det er mange som har «raske, lette penger» innstillingen, men slik fungerer det ikke for de aller fleste. Pass på at du lager budsjett og oversikt over egen økonomi før du benytter deg av noen av disse løsningene.

Hva med å åpne en nettbutikk?

Internett kan være en god løsning for å selge produkter, så dersom motivasjonen virkelig er der kan du vurdere å åpne en nettbutikk. Dette er faktisk enklere enn mange tror, men du skal selvfølgelig fremdeles jobbe for pengene du eventuelt tjener. Netthandel er et voksende marked i både Norge og resten av verden, spesielt innenfor klesindustrien. Å åpne en nettbutikk som selger klær er dermed ingen dårlig ide. Det finnes mange måter å gjøre det på og så lenge du er villig til å legge inn arbeidet, så er det heller ikke vanskelig.

Ved å bruke Shopify kan du enkelt og billig sette opp en nettbutikk. Det koster rundt 200kr i måneden for å ha en bruker og utenom det så er alt du trenger et domenenavn, altså et nettsidenavn. Flere store merker som for eksempel Kylie Cosmetics bruker faktisk Shopify sin tjeneste, så her er det ikke slik at du går for den dårlige versjonen. Deretter er det bare å sette i gang ved å legge inn produktene du skal selge.

En ide kan for eksempel være å kjøpe produkter et sted hvor det er billig, i store mengder, og så kan du selge dem til en litt høyere pris. I Norge er det mange som er villig til å betale litt høyere pris for et produkt, så lenge de slipper de høye tollprisene. Har du en liten entreprenør i deg, så kan du selvfølgelig også skape ditt eget brand å selge dette i stedet.

Tjen penger på spørreundersøkelser

Dersom du ser etter noe litt annet enn en heltidsjobb, kan det være en ide å sjekke ut muligheten for å tjene penger på spørreundersøkelser. Det er nemlig slik at du kan tjene noen kjappe hundrelapper ved å ta et par spørreundersøkelser i uka. Dette er naturligvis ikke jobben som gjør deg til mangemillionær, men dersom du bare trenger en liten inntekt ved siden av jobb eller skole, så kan dette være verdt å sjekke ut.

Alt du trenger å gjøre er å oppgi din demografiske informasjon som hvor du bor, hvor gammel du er, kjønn og så videre og så får du tilsendt spørreundersøkelser som passer til din demografiske profil. På den måten er det enkelt for deg å svare så fort det kommer en spørreundersøkelse i innboksen din.

Som tidligere nevnt er nok ikke dette jobben som gjør deg rik, men du kan få gavekort eller et par hundrelapper mot å gjøre en jobb som krever svært lite av deg. Ønsker du å tjene enda litt ekstra kan du også registrere deg hos mer enn en av sidene. På den måten får du tilsendt enda flere undersøkelser og får også muligheten til å tjene litt ekstra. Sjekk ut for eksempel Toluna, M3 Panel eller MonoSurveys.

Selg tjenester du kan gjøre for andre

Dersom du har et lite ekstra talent som ligger og ruger i magen kan du tjene litt penger på å selge tjenestene dine. Kan du for eksempel selge logoer, tegninger, lage nettsider, produsere musikk, skrive innehold til nettsider, hva enn det er, så kan du selge tjenestene dine via Fiverr. Dette er en super måte å tjene penger på en interesse eller en egenskap. Du kan velge selv hvor omfattende tjeneste du selger skal være. Det kan være alt fra å være assistent for noen til å oversette en enkelt tekst fra engelsk til norsk. Her er det bare fantasien som stopper deg.

En annen måte å bruke kreativiteten din til å tjene penger er ved å forsøke å vokse på Instagram eller Youtube. Disse to kanalene er på en måte slik vi så på blogging for 10 år siden. Om du velger dette alternativet må du selvfølgelig legge inn litt ekstra tid til å skape innhold, redigere videoer og ta bilder, men her får du virkelig brukt kreativiteten din. Dersom du er komfortabel med å skrive eller snakke på engelsk så er også publikumsgruppen potensielt veldig stor. Igjen, her er det bare kreativiteten som stopper deg.

Tjen penger på ferdighetene dine 

Du kan også bruke kreativiteten din på en annen måte. Du kan nemlig tjene penger på å selge kurs innenfor forskjellige kategorier. Er du kanskje flink til å tegne, male, lage mat, trikse med fotball eller game? Da kan opprette forskjellige kurs på Udemy eller Teachable. Her kan du lære bort alt du ønsker og du kan rett og slett tjene penger på det. Det er for eksempel en nordmann som lagde et kurs der folk som ikke snakket norsk, kunne lære seg norsk. Det har han tjent over 100.000 på, så her er det absolutt en mulighet for gode penger dersom du legger inn litt tid i kurset ditt.

Husk at kurset også skal være attraktivt for at du skal kunne tjene penger på det. Du kan ikke bare samle sammen noe som ikke gir mening å håpe at noen vil kjøpe det. Litt jobb skal legges inn i kurset også.