Investering for unge voksne og studenter

Det er mange studenter og unge voksne som tenker at det kunne vært en god ide og begynt å investere i aksjer eller fond for å kunne bygge opp en større egenkapital til det første boligkjøpet. Dette er absolutt ingen dum ide, men hvor skal man starte? Det finnes utallige måter å investere på å det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte.

Spesielt om man er ny når det kommer til alt dette med investering, kan det være vanskelig å vite hvordan man skal begynne. Heldigvis finnes det en haug av tips der ute og du skal få et par tips her også.

Aksjesparekonto 

En populær metode for nybegynnere er å opprette seg en aksjesparekonto hos sin egen bank. Her er blant annet DnB spesielt populære ettersom de har en brukervennlig plattform og ettersom nettbanken har en haug av funksjoner. En aksjesparekonto er måte for deg å gjøre det enkelt å holde styr på aksjer og fond du har investert i. Du kan kjøpe og selge så mye du vil, og du trenger ikke betale skatt før du tar ut beløpet ditt.

En aksjesparekonto er enkelt og greit en samlekonto for dine aksjefond og aksjer. Det betyr at du kan kjøpe, selge og bytte dine aksjer og aksjefond uten at det påvirker skatten din underveis. Her får du også muligheten til å ta ut samme beløp som du satt inn, skattefritt, dersom noe skulle oppstå slik at du har behov for beløpet igjen. Dette er rett og slett en veldig god mulighet for deg som har litt til overs, men ikke altfor mye. Dersom du ønsker å lære mer om aksjekjøp og flere tips, kan du lese med hos aksjeskole.com.

En ekstern plattform

En annen måte å drive investering på er ved å finne seg en ekstern plattform. Tidligere har dette kun vært anbefalt for de som er litt mer drevne, men ettersom plattformene har blitt svært brukervennlige og også inneholder tips og triks for nybegynnere, kan du velge deg en ekstern plattform selv om du er nybegynner. Dersom dette er alternativet du velger er det viktig at du undersøker litt på de forskjellige plattformene og finner den som passer deg best.

Se etter en plattform som lar deg handle innenfor markedet du ønsker, enten det er via aksjefond, kryptovaluta eller andre børsnoterte produkter. Finn deg en plattform du selv synes er lett og bruke og hvor du føler du har god oversikt over dine egne muligheter, samt dine allerede kjøpte verdipapirer. Det finnes en haug av forskjellige plattformer der ute, så her er det lov å være kresen.

De generelle tipsene 

Det generelle tipset til alle som skal begynne med investering for første gang er å sette seg ned å lage en liten plan. Se på hvor mye du har råd til å investere og ikke minst hvor mye du har råd til å miste. Lag deg et lite budsjett og kartlegg målene dine. Husk at investering innebærer en viss risiko. Så lenge du er klar over risikoen, så trenger den ikke nødvendigvis være farlig.