Tjen penger på privat firma for hagedesign

Designyrket er et ettertraktet yrke i næringslivet. Alle ønsker seg både fine boliger og lekre hageområder, og dermed har behovet etter designere økt i popularitet. Det investeres i eksklusive hagegrupper og hagestoler som aldri før, og hagen skal stå i stil med boligen. Til tross for dette opplever designere ofte arbeidsrelaterte utfordringer. Den primære utfordringen designere står overfor i dag, er å finne ut hvordan de kan opprettholde økonomien mens de utvikler og implementerer en lønnsom forretningsplan.

Ingen fast fortjenestemargin i designbransjen

Design endrer seg hele tiden, men kostnadene ved å drive et designfirma er de samme. Det ingen fast margin i designbransjen. Prisene varierer fra prosjekt til prosjekt, basert på nødvendig kompetanse. Det er dermed nødvendig å utvikle en forretningsmodell som fastholder en fortjenestemargin på ca. 20-30% netto overskudd, for å sikre en solid økonomisk fortjeneste.

Følg med på aktuelle trender – tilby det kunden vil ha

Hagetrender endrer seg over tid. Trendene skifter, og vi vil gjerne henge med på de aktuelle trendene. Ikke bare har hagen og uteplassen blitt et sted for det sosiale, men vi svømmer hele tiden i et stort utvalg av lekre og trendy hagemøbler. For en privatpraktiserende hagedesigner er det derfor viktig å følge med på de aktuelle trendene og bygge seg opp et trofast klientell.

Enkle steg for å profittere på å arbeide som hagedesigner

Når du skal hjelpe kunden med å finne de perfekte møblene til uteplassen, slik som den perfekte hagegruppen eller de ideelle hagestolene, er det nødvendig å ta passende betalt for tiden som brukes til å studere kundekrav og anskaffe materialer. Det er viktig å legge en forretningsplan for å optimalisere profitten til bedriften, og det kan gjøres ved å følge stegene nedenfor:

· Definer arbeidsomfanget ditt: Å definere arbeidsomfanget før du starter et prosjekt, gjennom å etablere et «prosjektomfang» med kunden, vil sikre at du ikke gir ubetalt arbeidskraft.
· Markedsfør bedriften: Utvid forretningsplattformen gjennom et visuelt tiltalende nettsted og gjennom markedsføring på ulike plattformer, spesielt på nettet.
· Hold styr på økonomien: Unøyaktige prognoser på fortjenestemargin kan oppstå på grunn av feil i regnskapet. Hvis du ikke vurderer den totale inntekten din og sporer utgiftene dine, vil du ikke ha styr på klientbetalinger eller betalingsforsinkelser. Hold også styr på skatten, da dette er den eneste fastbestemte delen av en virksomhet.

Evaluer prosjekter og sikre deg lønnsomme arbeidsforhold

En viktig komponent er å evaluere prosjekter og kunder for å bestemme hva du føler om dem, og om samarbeidet. Evnen til å evaluere samarbeidet med klienter gjør det enklere å forutsi om du vil være i stand til å opprettholde et formålstjenlig og lønnsomt arbeidsforhold med klienten.