Nordmenn elsker netthandel

netthandel

Populært med netthandel.

Det er sikkert ingen overraskelse, men vi nordmenn er veldig glade i å handle på nettet. Faktisk handlet vi for nesten 1700 kroner i snitt i 2016, noe som fører oss opp i Europas elite når det kommer til netthandel.

Vi ligger på noenlunde det samme nivået som våre nordiske venner, men langt over gjennomsnittet i EU. Britene er på toppen av statistikken.

For hvert år stiger omsetningen av handel på nett. Og prognosene for 2017 viser at denne tendensen fortsetter, og at vi vil handle på nettet for omkring 50 milliarder i inneværende år.

Varehandelen blir rett og slett mer og mer digital. Forretninger som ikke er med på bølgen med netthandel og nettbutikker, vil få store problemer i fremtiden.

Ung og velutdannet
Det er de unge og velutdannede som handler mest på nett. Hvis du er mellom 35 og 44 år, med en høgskole- eller universitetsutdannelse, er sjangsen veldig stor for at du handler jevnlig på nettet. Dette henger sammen med at det yngre segmentet av befolkningen er storforbrukere av digitale medier. Annonsørene har gått bort fra papir til å annonsere digitalt.

Innholdsmarkedsføring for nettbutikker har i disse dager en eksplosiv vekst. Og jo høyere utdannelse du har, desto større er sjangsen for at du er mer digital, både når det gjelder mediebruk og handel på nett.

Ferie, mote og bil
Det er ingen tvil om at det er reiser vi kjøper mest av på nettet. Faktisk går nesten halvdelen av alle pengene vi bruker på netthandel til kjøp av reiser. Men det kan vel ikke overraske noen. Det er ikke mange flyselskaper som har andre muligheter for kjøp av billetter, enn nettopp på nettet. Andre populære emner er sport, fritid og mote.

Men generelt kan vi se, at de fleste varegruppene har en økning av netthandel. Og dette gjelder ikke minst kjøp av reservedeler til biler, samt dekk og felger. For som det gjelder for all netthandel, så kan det også være store penger å spare ved å handle bildeler på nett. Med mobilen for hånden, kan man enkelt og raskt sammenligne priser på sesongens nye sommerdekk, og skumme gjennom det enorme utvalget av felger. Ofte behøver man kun å taste inn bilmodellen (12bildeler.no), eller registringsnummeret, så er du sikker på at utvalget av dekkene er i riktige dimensjoner.

I tillegg blir dekkene som regel levert hjem til deg, helt gratis!

Din beste venn mobilen
Mobilen har blitt den viktigste kanalen for annonsering og netthandel. Mens man ofte lar computeren være hjemme eller pakket ned i veska, så er mobilen alltid lett tilgjengelig. Du kan bestille safari fra venteværelset, og utvide platesamlingen din på bussen. De fleste nettbutikkene har utviklet spesialtilpassede apper til mobiltelefonen, som gjør det enda lettere for forbrukeren å danne seg et overblikk over varene.

Hva er utvalget, hvor kan det bestilles, og hva koster det sammenlignet med andre forhandlere? Telefonen har i tillegg blitt et fremragende betalingsmiddel.

Så neste gang du leter etter nye dekk til bilen, er det bare å konfrontere din beste venn: mobilen.