Hvordan AMC- og Gamestop-aksjer rystet verden som meme-aksjer

Det er nå mer enn et år siden verden var vitne til det som hendte med GameStop i 2021. En begivenhet som rystet finansmarkedene fullstendig. Meme-aksjer er et nytt konsept, men som en aksjetrader, er du nødt til å gjøre deg obs på dem ganske raskt, siden de kan finne på å endre hele markedslandskapet.

Først lurer du vel på — hva er en meme-aksje? Dette begrepet henviser til selskapsaksjer som har tiltrukket seg en stor mengde følgere, oppildnet av en trend på sosiale medier. I tilfellene med AMC og GameStop, brukte tradere Reddit, Twitter og Facebook hvor det fantes store innleggstråder og samtaler som oppfordret hverandre til å investere i aksjene.

I denne artikkelen tar vi en titt på hvordan GameStop- og AMC-aksjene ble verdens mest ikoniske meme-aksjer, som midlertidig forbløffet aksjemarkedet.

GameStop Corp. (GME)

GameStop kom ut som den første meme-aksjen i august 2020, da Ryan Cohen, en aktivist-investor, gikk på Reddit og oppfordret allmennheten til å kjøpe aksjene til videospillforhandleren GameStop Corp. Dette førte til en tilstrømning av videoer og innlegg publisert av andre innflytelsesrike tradingkilder på sosiale medier, som Roaring Kitty (Keith Gill) som fortalte følgerne sine at aksjen kunne stige fra $5 til $50 per aksje. Disse sosiale medieinnleggene la ut om hvordan investorer bør velge disse aksjene og ta short-posisjoner på markedet i påvente av en massiv kapitalgenerering. Som et resultat av dette aksje-medieoppstyret, registrerte GameStop-aksjen en verdi på rundt $20 ved slutten av 2020, nesten fire ganger verdien før influencernes sosiale medieinnlegg.

I 2021 eksploderte aksjemarkedet i det mange tok til tradingplattformene for å åpne short-posisjoner, oppmuntrert av sosiale medier. Paniske kjøp fra amatørinvestorer fikk aksjeprisen til å stige med 700 % i løpet av én uke, og det var bare snakk om et tidspunkt før tradingplattformene Robinhood og Interactive Brokers så seg nødt til å plassere begrensninger på GameStop-aksjene, for å begrense skaden som tradingaktiviteten hadde på aksjemarkedet. Etterfølgende de pålagte grensene, falt GameStop-aksjen med 55 %.

Dette meme-aksjefenomenet var det første av sitt slag og var en innsikt inn i innflytelsen som sosiale medier kan ha på finansmarkedene.

AMC Entertainment Holdings INC. (AMC)

AMC Entertainment, en amerikansk kinokjede, er enda en aksje som opplevde en bølge av betraktelig tradingturbulens forårsaket av sosiale mediatrender. Interessen i selskapet nådde høydepunktet i det Reddit-medlemmer forsøkte å gjenskape GameStop-manien som fant sted i begynnelsen av 2021. AMC fikk raskt status som meme-aksje og i etterkant av investeringstilstrømningen, økte aksjeverdien deres med mer enn 250 %. Ved klimaks av oppstyret, bevitnet markedet mer enn 500 millioner eierskapsvekslinger av aksjen i løpet av kun én time.

Mange amatørinvestorer var i stand til å generere livsforandrende profitter fra aksjens enestående verdiøkning. Etter det historiske høydepunktet som aksjen opplevde i juni og august, 2021, falt aksjeprisen med mer enn 50 %. Per i dag har imidlertid aksjen fått kjølt seg ned og begynner å registrere mer stabile prisnivåer på markedet. Du kan spekulere og handle AMC aksjer med Skilling, for eksempel, sammen med andre meme-aksjer, for å holde deg oppdatert på trendene og de seneste utviklingene.

Aksjemarkedet blir påvirket av eksterne faktorer, men verden var ikke forberedt på innvirkningen som en amatørinvestor kunne ha på markedslandskapet. De sosiale media-inspirerte traderne forårsaket en bølge av flyktighet som ikke tidligere hadde blitt observert, og beviste nettopp hvor mottakelig markedet er overfor investorsentiment og aksjehandler utløst av følelser. Som en aksjetrader, er du nødt til å være årvåken og holde deg på topp av nyhetsmeldinger som kan påvirke posisjonen din, og anvende fundamentale og tekniske analyser for å foreta informerte beslutninger.