For å tjene penger, må du bruke penger – på roboter!

Det finnes et klassisk ordtak som går i de baner ”for å tjene penger, så må du bruke penger”. Selv om det finnes eksempler på mennesker som har vært veldig sparsommelige i sin drift, så er det nok heller unntaket enn regelen. Realiteten er at en vanligvis må investere en hel del penger for å faktisk en dag kunne tjene mye penger. Men det kan være skummelt.

En av de aller skumleste tingene å gjøre som gründer er for eksempel å utføre den første ansettelsen. Her kan det virkelig gå på nervene løs, da du tenker at dette fort kan bli en dyr affære, og hva om bedriften ikke har nok arbeid liggende? Enda skumlere kan det være å tenke tanken om å investere i en robot til bedriften, men det kan hende fremtiden krever det.

Robotene er fremtidens arbeidskraft

Arbeidskraft er et sårt tema i Norge. Vi får mindre barn, vi har ikke nok innvandrere, og folketallet går rett og slett ikke raskt nok opp til å møte behovet. Hva er dette behovet? Jo, vårt land trenger arbeidskraft for å vokse videre. Da tenker en spesielt på produksjonen, med alt fra små duppeditter til mat. Sistnevnte kan vi ikke leve uten, men hvem skal egentlig produsere den?

Samtidig som mennesker ikke klarer å trappe opp nok, så bruker vi mye tid på å utvikle teknologien, da nevneverdig roboter og kunstig intelligens. Helt sentralt her står da måten disse kan utvikle mye raskere enn mennesker også. Det er rett og slett ikke fysisk mulig for en robot å bli sliten heller, slik at de kan stå ved samlebåndet 24 timer i døgnet i teorien.

Robotene er rett og slett fremtidens arbeidskraft, og derfor er du nødt til å investere i teknologien her. For eksempel kan en robotarm til din produksjon av leker være med på å gjøre mirakler. Eller hva med en robot som kjører et samlebånd for dine hundrevis av flasker med hjemmebrygget øl? Det finnes mange forskjellige bruksområder som er nyttige her.

Tør du investere i roboter?

Skal en tro ordtaket i innledningen, så må en faktisk bruke penger for å tjene penger. Selv om dette ofte er sant, så betyr det ikke at det å bruke penger nødvendigvis resulterer i mer penger. Det er jo ingen absolutt overhodet, da det selvfølgelig avhenger av hvordan en bruker de pengene det er snakk om.

Bruk av penger på roboter er derimot en ypperlig ide, og dette kan virkelig gi noen gode resultater. Da tenker en først og fremst innenfor produksjonen, der det også er et skikkelig behov for arbeidskraft. Vi nordmenn ser ingen bedringer inn i fremtiden, og dermed er det viktig at vi virkelig tar et grep her og nå.

Det grepet begynner med å tørre å investere i roboter. Vi er nødt til å se den store avkastningen som vil komme over tid, selv om kostnaden kan virke litt skremmende her og nå.