4 måter å tjene penger på nett

Det finnes utallige måter å tjene penger på nett, og du kan nå tjene penger på det meste. Alt fra å jobbe som en freelancer hvor som helst i verden til å kjøpe og selge gamle skatter. La oss se på noen av mulighetene for å tjene penger på nett.

Digitalt entreprenørskap

Med et allerede enormt og fortsatt voksende marked på nett er digitalt entreprenørskap en måte å tjene store penger på. Selv om det er mer konkurranse i markedet nå enn for 10 år siden er det fortsatt mulig å utnytte hull i markedet. Bare se på Norges Automaten for eksempel. De så at det var et marked for en lokal merkevare med norske spillere og spilleautomater i fokus – og utnyttet dette. Dette krever nok mer enn de andre punktene på listen, men gir samtidig en stor oppside om du skulle lykkes. Å gå inn i et partnerskap med en eller flere andre kan også være en idé om det ikke er noe du klarer på egenhånd.

Dersom du er kreativ og stadig har ideer du ønsker å sette til livet men ikke har kapitalen eller ferdighetene til det bør du:

  1. Finne investorer eller en partner til ideen din. Det vil som regel kreve en godt utarbeidet forretningsplan du må ha klar i forkant.
  2. Lær deg koding. Med all informasjonen som er gratis tilgjengelig på nettet om dagen er det fullt mulig å lære seg koding på relativt kort tid. Det vil gi deg mulighet til å følge opp flere av ideene dine i det digitale markedet uten å måtte ut med mye penger. Dersom du ikke har noe imot å betale noen kroner for å lære deg å kode kan både Skillshare og Upwork være til hjelp.

Ser du et hull i markedet du kan utnytte?

Upwork

Upwork er en side som knytter freelancere opp mot bedrifter, eller enkeltpersoner som trenger hjelp til et prosjekt. Selskapet har mer enn 14 millioner brukere og freelancerne tjener mer enn én milliard dollar til sammen årlig. Men hva kan du tjene penger på om du starter på Upwork? Det kommer helt an på hva du kan.

Noe av det du kan jobbe med er:

  • Skrive artikler.
  • Oversette fra norsk til engelsk og motsatt (samt eventuelle andre språk du kan).
  • Designe logoer, nettsider eller annet innen design.
  • Programmere nettsider og applikasjoner.
  • Jobbe innen kundeservice.
  • Fungere som en virtuell assistent.
  • Produsere eller animere videoer.
  • Markedsføring, både innen SEM og SMM.

Høres ikke noen av disse attraktivt ut kan du alltid sjekke ut resten av mulighetene på Upwork.com eller gå for et av alternativene nedenfor.

Finn og loppemarked

Hver helg fra våren til høsten finner du mest sannsynlig et loppemarked i nærheten av deg. Det høres kanskje ikke så lukrativt ut, men selv Gary Vaynerchuk (CEO for VaynerMedia og med omtrent 6 millioner følgere på Instagram) er en stor tilhenger av dette. Det er utrolig hvor mye du kan få kjøpt til en minimal pris for så å selge videre. Det er her Finn kommer inn. Når du er ferdig på loppemarkedet er det bare å legge det ut på finn.no. På torget er det gratis å legge ut produkter så det eneste du trenger å tenke på er å svare på henvendelser.

Influencer

Når du leser ordet ‘influencer’ tenker du mest sannsynlig på pene bloggere på Instagram. Det er derimot langt fra sannheten. Instagram, YouTube og Snapchat, for ikke å snakke om en vanlig blogg gir deg muligheten til tjene penger på hobbyen din eller gjøre om hobbyen din til en jobb. Uansett om du er interessert i fotball eller maur ligger mulighetene der for å tjene alt fra noen tusen i måneden til flere hundre tusen. Finnes det noe bedre enn å jobbe med det du elsker?